3347: Storbråksestetik

Den relativt nya företeelsen ”storbråk mellan grupperingar” fortsätter att skapa intressanta rubriker. Den uppgörelse som idag utspelades i Lund hade utan tvekan estetiska kvaliteter. Den konstintresserade erinrar sig 1910-talet och futuristernas återkommande slagsmålmed sin publik men ”storbråken” på 2020-talet är långt mera autentiska. Och i sig själv befriade från konstens inramning, något som får ske i efterhand. Jag har dock inga förhoppningar om att temat ”Storbråk” kommer att bilda utgångspunkten för någon konstbiennal. Även om det är lätt att associera till att Guy Debords ”The Society of the Spectacle” skulle ha materialiserats var det nog inte storbråksspektaklet som han tänkte sig.

De rykten som spreds på FB om att det rörde sig om en uppgörelse mellan naturvetare och humanister dementerades av polisen som något preciserade ”storbråk mellan grupperingarna” till ”uppgörelser mellan familjer”. Vinnande beskrivningar finns i uttryck som ”storbråksutövarna beväpnade sig med tillhyggen uppträdde hotfullt och gjorde slag i saken”.

Expressen

Aftonbladet

Det här inlägget postades i konstteori, politik. Bokmärk permalänken.

8 svar på 3347: Storbråksestetik

 1. TL skriver:

  ’Naturvetare mot humanister’ var mycket roande.

 2. Jor-El skriver:

  Inte ens kommunstyrelsens ordförande i Lund, Philip Sandberg från Liberalerna lyckas hålla sig innanför värdegrundens gränser i bedömningen av händelserna.
  https://www.msn.com/sv-se/nyheter/inrikes/kommunordf%C3%B6randen-om-storbr%C3%A5ken-i-lund-neandertalarfasoner/ar-AAOb8xO?ocid=msedgntp

 3. Hans Annellsson skriver:

  Jag drar mig tillminnes fotbollsmatchen mellan esterna och, var det naturvetarna?, som vi ester med din hjälp Lars vann. Matchen spelades på Limhamnsfältet någon gång i mitten av 80-talet. Förmodar att du kommer ihåg matchen…

 4. S P skriver:

  Vid ett storbråk för några år sedan stod det att läsa att diverse tillhyggen begagnades, bland annat ett kebabspett.

 5. Från Graven skriver:

  Kanske samhället kan kyssa kombattanterna på handen i syfte att det löser sig?

 6. Lars Vilks skriver:

  Förgäves har jag strövat i mina minnesbankar. Har detta verkligen hänt. Om du händelsevis skulle kunna precisera tidpunkten skulle jag kunna spåra dem i mina dagböcker (obruten följd sedan 1963).

 7. Hans Annellsson skriver:

  Lars, kolla med Conny Malmqvist eller Johan Celander. Christer Persson (RIP) var också med men spelade inte (han var ”coach”). Bör ha varit strax efter att The Void Minimalistic Orchestra gjorde ”Nimis” med dig på Malmö Konsthall.

 8. Muhammed skriver:

  Det som är vanligt i Lund och lärosäten i botten av listan som Malmö universitet är att m an hela tiden tar ut det som andra studenter lämnat under kursens gång. Vissa av ”föreläsarna” förändrar inte sina kurser utan kör samma sak om och om igen så det blir ganska enkelt att lämna in det som någon annan innan en redan lämnat in. speciellt om man är en analfabet och inte fått sitt jobb som föreläsare på meriter utan blivit inkvoterad.

  det finns många poliser som ”gått” juridikutbildningen och gjort smärre förändrongar i argumentationen och lämnat i det. I ett fall är det en ”polis” i lund som gick på Juridicum och var inskriven i runt 10 år, för att han skulle kunna få tag på klockrena svar på de inlämningar han redan hade för att kunna få ut ”bra” betyg. Ingen är dum i huvudet, förutom den idioten som sysslar med detta. det finns massor med fall där stalkande pedofiler och analfabeter tagit ut inskrivna studenters mail och surfhistorik. Man gör detta för att man är psyksjuk. Det finns ingen annan anledning till detta. Eller att man mailar en föreläsare i falskt namn oc sedan försöker begära ut dessa mail som offentliga handlingar i andras namn. alla utom de med ultralåg intelligens anser sig vara smarta. När det kommer någon som är smartare är allt hans eller hennes fel och då spelar man offer fast man är den kriminelle. Det är vad man kan förvänta sig numera. Mycket låg intelligens. I ett fall var det flera låtsasjobbare som gjorde slagningar i olika register på låtsasjobben inom offentlig sektor och sedan matade denna information vidare till andra kriminella, bland annat en latinamerikansk pedofil. Han hade lärt upp sin dotter i att göra olagliga slagningar och stjäla information från offentlig sektor. Om allt loggas, och man gör sådant som ingen annan sysslar med. Är man smart då eller har man bara mycket låg intelligens, att man egentligen är en efterbliven analfabet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.