3335: En ruskig prick

Inte helt oväntat, men jag hade ändå trott att ingen längre skulle orka. Tiden har gått, en viss hund har uppnått den aktningsvärda åldern av 14 år. Upphovsmannens omfattande öden och äventyr är välkända. Dock kan det fortfarande bli tvärstopp när konstnären skall uppträda. Även under neutrala omständigheter. Den här gången skulle han hålla en föreläsning om Strindbergs måleri. Allt var klappat och klart när två mörkermän dök upp på scenen: en krögare och en frimurarhövding portförbjöd föreläsaren. Om det var en högdragen tanke om politisk rättfärdighet eller skräck eller bådadera har inte framkommit. Med andra ord en ruskig prick.

Ur konstens synpunkt är det inte helt ofördelaktigt. Verket fortsätter att leverera.

Målning av August Strindberg
Det här inlägget postades i Föreläsningar, Projekt. Bokmärk permalänken.

8 svar på 3335: En ruskig prick

 1. Från Graven skriver:

  Vore tacksam för detaljer, inklusive namn.

 2. Ronny Hård skriver:

  Rädsla!
  Jag vet din situation och du vet att här är du är mycket välkommen att föreläsa!

 3. Christian Steinbeck skriver:

  Vad i h – e!?!?

 4. minnesdagen skriver:

  ”En inställd spelning är också en spelning” (ulv lundell)

  Åtminstone i efterhand. Då kanske man minns den inställda betydligt mer än vissa andra.

 5. S P skriver:

  Dåligt! Frågan är hur representativ deras rädsla är. De som vill se borde protestera mot avblåsningen.

  För övrigt hade jag gärna sett dina föreläsningar inspelade och publicerade på youtube, om man inte kan komma till platsen.

 6. Lars Vilks skriver:

  Jag kan säga så mycket att det rör sig om John Bull i Lund.

 7. hgjhv e skriver:

  tycker du ska använda din talang att måla, skapa massor med kvalitetsmålningar och tryck ut dem i lagom takt på marknaden så att du inte översvämmar marknaden. du kan det där med att måla. om idéerna tryter så gör din egen tolkning av något som redan finns eller måla naturfenomen eller naturobjekt. tycker du ska ge fler intervjuer och banda dem så att du har svart på vitt vad som sas så att det inte finns utrymme för ”egna tolkningar”. då får du bort de som drivs av egenintresset.

  med fler målningar kan du vara med på fler utställningar med fler tavlor och bredare konst. hör med de som ställer ut din konst utomlands om de har kontakter med andra gallerier eller muséer.

 8. Lars Vilks skriver:

  Jag har varit med ett tag och om du funderar på det här med marknadsföring kan du läsa min bok ”Hur man blir samtidskonstnär på tre dagar”. Det är sant att jag har ytterst få möjligheter att vara med på utställningar eftersom jag är bannlyst. Å andra sidan säljer jag allt jag gör varför det är svårt att trycka ut mer på marknaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.