3333: Motstånd och åsiktsförbud

Skurkregimen i Vitryssland skapar möjligheten till en lärorik dialog mellan skurkarnas försök att hävda sin auktoritet och oppositionen som rättmätigt förnekar den. Egentligen ingen lätt situation när ett land legitimerar sin politik och medborgarna skall inse att de mänskliga rättigheterna står över det som gives råda. (Aftonbladet)

En borgmästare i Florida ville förvägra två konstnärer att delta i en utställning sedan dessa skulle ha uttalat kommunistiska sympatier för sina hemländer Kina och Kuba. Det ordnade sig till slut men anmärkningsvärt i ett land som sätter yttrandefriheten högt. Antagligen var det inte ens fråga om någon yttrandefrihet utan påståenden på lösa boliner. En av konstnärerna, Cai Guo-Qiang, är sedan många år ett stort namn, ”fyrverkeri- och explosions-Cai eftersom han gärna arbetar med spektakulära krutladdningar och fyrverkeripjäser. (artnet)

Det här inlägget postades i om utställningar m m, politik. Bokmärk permalänken.

2 svar på 3333: Motstånd och åsiktsförbud

  1. CeDe skriver:

    Allt är möjligt. Jesus gick på vattnet.
    Nu ska svenska kyrkans biskop göra om den bedriften och fotvandra från Vadstena i Sverige till Glasgow i Skottland.

    God luck!!

  2. Yosip skriver:

    Om Gud vill och skorna håller. Det förutsätter att man får promenadtillstånd för bron och tunneln men det kanske räcker att hävda gentemot vaktpersonal att man är sänd av en högre makt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.