3331: Utställning i Polen

U-jazdowski castle centre for contemporary art I Warszawa blir min nästa möjlighet att delta i en utställning. Utställningens tema är ”politisk konst” ur många perspektiv.

Sedan tillsättandet av den nya direktören Piotr Bernatowicz har centrat varit kontroversiellt. Men de utställningar som har gjorts har knappast varit det. Nu får vi se hur det blir med ”politisk konst”.

Det här inlägget postades i om utställningar m m, Projekt. Bokmärk permalänken.

3 svar på 3331: Utställning i Polen

 1. Från Graven skriver:

  Detta skall bli spännande att följa!

 2. bjarne skriver:

  Välrenommerat ställe.
  Jag får säga att jag blev väldigt intresserad av en av de tidigare utställningarna. Av Ludwika Ogorzelec. Gjorde mig besväret att både läsa presentationen och se introduktionen i videon. Sådan konst gillar jag! Sinnesutvidgande, fantasieggande och tänksjälv-upp/utmanande. Inte kontroversiellt kanske. Men givande.
  Hmm… Ligger hon kanske ändå ganska högt upp på Artnetlistan?

 3. dan park skriver:

  En eventuell kontrovers i Polen lär inte vara över de bilder som skapade kontrovers i Läsö (om det är samma utställning som ska visas). Eller det var inte ens bilderna som det klagades på eftersom kritikerna inte hade sett dem, det räckte med namnen på tre av utställarna för att PK-eliten skulle go bananas.
  Det som är politiskt kontroversiellt i Polen är snarare det som är politiskt korrekt i Danmark och Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.