3317: Icke att förtiga

Övertygelse är grunden till många delade tankar. Inte minst för de ledarskribenter som ständigt måste skapa något klickvänligt. Det kan också bli rätt bra fast kanske inte på det sättet skribenten hade tänkt sig. Ironi torde vara uteslutet i ett så heligt ämne som den feminism som lever genom de outgrundliga patriarkala strukturerna. Dessa hindrar kvinnor från att tala i kommunsammanträdena. Inte helt men inte tillräckligt för att skribenten Lina Stenberg anser rättvisa skipad. Hon föreslår därför: ”En lösning som kan användas är varvade talarlistor, så att män och kvinnor turas om vid talarstolen.” Även om man inte har något särskilt på hjärtat skall det alltså talas. För att tvinga bort den falska medvetenhet som kvinnorna tyvärr har fallit för. (Aftonbladet)

Ändå är det en tvivelaktig ståndpunkt då den ej beaktar övriga orättvisor, även dessa har sin hemvist i patriarkatet syndaflod: Mångfalden, var tog den vägen när skribenten skrev. Borde det inte vara så att endast varannan talare är vit? Ofrånkomligt bär även de vita kvinnorna skuld i den här avdelningen. Det är bara att sätta igång vår tids viktigaste fråga, rättvisans räkneverk.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

5 svar på 3317: Icke att förtiga

 1. rambla skriver:

  Vissa manliga skribenter med särskilt lång mantel och gråvitt skägg tycks dra sitt strå till stacken genom att inte torgföra sin mångfaldigt genuscertifierade klimatoro i samma utsträckning om förr, Lars Lindström tex. Kanske har hans närmaste omgivning blivit oberäkneligt knivviftande aggressiv, kanske har han knäppt på hjärnan, vem vet?

  Susanne ”trumpet” Nyström är inne i stugvärmen efter vårens fadäs och producerar åter dynga.

 2. TL skriver:

  Här har vi för övrigt en spännande ny konstnär, en vars verk sannolikt betingar höga priser. Vad tycker Artnet och konstnärsvärlden?

  https://nypost.com/2021/07/08/hunter-bidens-art-con-is-an-insult-to-ethics-and-good-taste/

 3. Om skriver:

  Hitler var hbtq och feminist. Så, nu vände vi steken.

 4. mohammad skriver:

  Troligtvis är det väl så – att det refererade statistiska materialet innefattar talartid utan hänsyn tagen till att samma personer frekventerar talarstolen mer än andra…

 5. Från Graven skriver:

  Samma gamla förvirring inom vänstern avseende jämlikhet i förutsättningar visavi jämlikhet i utfall.

  Propsar man på jämlikhet i utfall får man väl låsa in lite fler kvinnor i fängelse eftersom att män är överrepresenterade där. Alternativt släppa ut gängen på gatan igen. Jämlikhet (i utfall) skall vi nämligen ha enligt vänstern, om vi så skall tvinga fram den på konstlade sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.