3295: Inom skotthåll

Dödskjutningar är inte helt ovanligt i Sverige. Beroende på vilka källor man vänder sig till så rör det sig antingen om att de minskar eller att de ökar. Om de ökar eller i varje fall utgör ett problem är det oklart vad som skapar detta problem. Åtminstone är detta en mera officiell linje: Vi vet inte, det finns många tänkbara orsaker.

Emellertid kan skjutningar (som för närvarande tycks förekomma tämligen men i mindre utsträckning i Malmö vilket onekligen kan tänkas visa att utvecklingen är på rätt väg) åstadkomma allvarliga störningar inom fotbollssporten då vissa lag inte vågar spela mot lag vilka geografiskt befinner sig inom skotthåll (Aftonbladet). Denna rädsla borde kunna bemötas med att ytterst få, även på skottglada orter, blir skjutna. Risken är förmodligen större att omkomma på resan till en skottglad ort än att hamna i skottlinjen på en sådan ort. Denna enkla logik har dock inte avsedd verkan men kan i alla fall visa oss att problemet handlar om att inte kunna förstå statistik på rätt sätt.

Om problemet (om det existerar) skulle ha något med invandring att göra bör det inte framhållas på det extravaganta sätt som i texten i GT.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

7 svar på 3295: Inom skotthåll

 1. Jor-El skriver:

  Vi har varit naiva, och fortsätter gärna med det. Etniskt lättidentifierade parallellsamhällen blir en vinst för oss alla, på lite sikt. De som klarar sig igenom kulregnet och slipper PTSD på vägen kommer en dag att kunna skörda frukterna av den samhällsutveckling som nu är inne i ett lite turbulent skede.
  Men som det heter – man måste knäcka några ägg för att kunna göra en mångkulturell omelett…

 2. ND skriver:

  Huruvida man hamnar i skottlinjen torde vara en tillämpning av Bayes teori, nämligen om laget i fråga huserar spelare fråm sagda miljöer. I så fall kan de mycket väl hamna i kulregnet, vilket det finns otaliga exempel på utanför rikets gränser.

 3. Från Graven skriver:

  Det är vita cis-mäns fel att två klaner från mellanöstern brakar ihop i Hjulsta.

  Omedelbar åtgärd bör vara mer etniskt baserat skuldbeläggande av svenska barn i grundskolan. De kan med fördel förnedras.

 4. Från Graven skriver:

  *Hjällbo

  Skjutningen i Hjulsta är redan gårdagens nyheter.

 5. minnesdagen skriver:

  Kanske inte Omedelbar åtgärd ,
  men nu kommer filmen ”Vitt skräp” om svenska ”White trash” gangster-bonntölpar. En del av publiken kommer säkert att vara ’riktiga’ gangstertyper som kan sitta och garva i biografen åt svennebanan-skräp människorna som är kriminella och osympatiska och därför välförtjänt avrättas i en tarantino-inspirerad våldsorgie.

 6. Från Graven skriver:

  Att inte SR fullt ut applåderar (men istället sågar) ”vitt skräp” är en mycket tydlig signal om att pendeln är på väg tillbaka.

  Pöbelns ord ekar tomma härinne nuförtiden. Ludvig har bytt sida. Ulf sliter hårt med att ersätta ägarna till hans egna alster (lol – han äger dem icke själv!) efter en uppslitande rättstvist, och mohammad orkar inte dra hela lasset själv när det skuldbeläggande narrativet fasas ut ur samhället.

  Jojo, pendeln är på väg tillbaka!

 7. minnesdagen skriver:

  Antifa har oväntat gjort en affisch som borde kunna bli en konstklassiker.

  Den skulle passa bra på Moderna Museet lika väl som inramad hemma på väggen hos den konstintresserade som vill ha något som går långt över PK-gränsen men som ändå är helt PK.

  Fotona är dessutom bra valda. En med blå respektive en grå toppig mössa.

  https://twitter.com/park_fredrik/status/1383764140896907276/photo/1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.