3268: Storheter på fel sätt

Förenta Nationernas kvinnokommission arbetar med jämställdhet mellan könen. Den något överraskande nyheten är att Iran har blivit invald som medlem med 43 av 54 länders röster. Kritiken har inte uteblivit eftersom:

“Ayatollah Khameneis regim fängslar modiga kvinnorättsaktivister för brott som att på ett fredligt sätt kräva mänsklig värdighet. Varför har då FN utsett en av världens värsta förtryckare av kvinnor som beskyddare för kvinnor och jämställdhet?” GP

Intressant hur Irans representanter skall utnyttja detta. Det lär inte vara möjligt med några bakåtsträvande försök i kommissionen men kanske kan man formellt dölja sin kvinnofientliga ideologi bakom intetsägande formuleringar.

I konsten utkanter huserar sådant som stora Kristusstatyer. Mexiko leder ligan följt av Polen. Brasilien är i gång att gå upp på tredje plats. Denna tävlan i kvantitet blir en metafor för konstvärldens verksamhet som under några år främst har inriktats på kvantiteter: Så många av den och så många sådana. Dessutom förekommer alla sorters konst där det är svårt att avgöra var den magiska frontlinjen befinner sig. Designboom

Det här inlägget postades i om utställningar m m, politik. Bokmärk permalänken.

3 svar på 3268: Storheter på fel sätt

 1. Från Graven skriver:

  Underkastelsen det totalitära är helig hos vänsterfeministerna.

  Att det för stunden råkar vara en patriarkal struktur är smällar man får ta i den långa marschen.

 2. minnesdagen skriver:

  Vad får man om man kombinerar en prostituerad låtsasfeminist beväpnad med motorsåg och ett stort träkors som minner om en bortglömd förintelse ?

  https://www.huffpost.com/entry/pussy-riot-trial-femen_n_1798009

 3. Rob skriver:

  I Mongoliet har rests en gigantisk staty av Genghis Kahn. Vi minns honom som storskalig erövrare med terror mot civilisterna som specialitet. Mongoliet har inneslutits av de bägge kommunistiska stormakterna Sovjetunionen och Folkrepubliken Kina, bägge med lägerarkipelager i relativ närhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.