3259: Alltför het på gröten

Han hoppade av, Fredrick Federley, från sitt första försök att komma tillbaka i politiken. Via kyrkovalet. Motståndet i medierna blev dock för stort och Federley skyller på ”drevet”. Säger man drevet är det alltid ett försök att påtala någon orättvisa men den här gången var det alltför upenbart. Ett bra exempel på hur det politiska spelet går till. Det är mycket vanligt att politiker kommer tillbaka efter en skandal. Betraktarna glömmer fort och får nya skandaler att engagera sig i. Federleys felbedömning, att på en gång vara tillbaka i spåret efter flera misslyckade försök till förklaringar, är oväntad. Han borde ju veta hur det fungerar. (Expressen)

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

8 svar på 3259: Alltför het på gröten

 1. Sten skriver:

  Hoppas det bara är början på avslöjanden. Till slut kommer Sverigedemokraterna framstå som hjältar som inte deltog eller rättare inte fick delta i dessa sexuellt sjuka människors klubb. I hope.

 2. Neuman skriver:

  Alla Federleys uttalanden om religion rimmar illa med att han skulle bli kyrkopolitiker. Eftersom staten skilt sig från kyrkan borde den ta hem sina politiker också, de har inget där att göra längre, men de har gjort tvärtom. Det politiska frälset har drivit in sina klor djupare i kyrkans kött på sistone, det är främst S och C som är ansvariga.

  Att Federley är bög är i sig inte problemet. Det finns kontinuerligt en andel av befolkningen som bär på denna sexuella variation, dess orsak är okänd. Problemen är hans pedofilpartner och hans egenpublicerade barnsliga religionsförakt. Reaktionen mot hans egna förehavanden kallar han ”drevet”, men han själv är grunden till alltihop.

  Att svenska kyrkan blir uppsamlingsplats för förbrukade och föraktade politiker borde kyrkan värja sig emot, dess position är inte så stark att den kan göra vilka dumheter som helst. Hela förra kyrkovalet ägnades SD´s försök att göra som övriga partier och etablera sig som kyrkoparasiter, särskilt S och C mobiliserade massivt och ökade sin närvaro i kyrkans administration. De går inte på gudstjänst, om någon trodde det. Man kan ana att telefonerna gått varma inför Federleys privata egenräddningsoperation, den äventyrar partiets primära intressen. Han får buga djupare, ett hantlangarjobb på stadsmissionen borde inte vara utom räckhåll. Han är naturligtvis garanterad ersättning i paritet med öfre medelklass i vilket fall som helst, så som politiker ser på sig själva. Viktiga och goda beslutsfattare. Inte alls panelhönor som känner vart det blåser.

 3. bjarne skriver:

  Barna-tro finns ju. Ofta långt upp i vuxen ålder dessutom, dessvärre. Men det Nån skriver ovan, att det finns en barna-otro, det har jag inte hört någon säga tidigare. Kom istället ihåg att inget barn föds till jude, kristen eller muslim. Eller etc, etc.
  F ö bryr jag mig inte om kyrkodemokratin. Eftersom jag inte är medlem i den Svenska kyrkan äger jag som följd av mitt aktiva val ej rösträtt.

 4. minnesdagen skriver:

  ”Kom istället ihåg att inget barn föds till jude, kristen eller muslim” ??
  Jo man föds till sin religion. Till 99%.
  Många gå ur, om de tillhör kristenheten. De två andra är lite svårare.

  Apropå kristenhet. Svenska kyrkan har har konfirmationsresor till Krakow i höst. Man kan undra varför. Men det finns ju en vallfartsort där i närheten. Kristus är ute. Lägret är den nya religionen.
  https://www.svenskakyrkan.se/mariamagdalena/konfirmation-krakow-host-2021

 5. minnesdagen skriver:

  Verkar vara utbrett i svenska kyrkan att åka till vallfartsorten Auschwitz utanför Krakow, och vara helt okritisk till vad som visas där. Allt annat är blasfemi. Auschwitz är det nya Golgata.
  https://www.svenskakyrkan.se/hallsberg/forsamlingsresan-till-krakow

  Svenska kyrkan använder också regnbågsflaggan. Jag tror att Federley passar in i den nya svenska kyrkan.

 6. Bardo skriver:

  Homosexualitet är sannolikt en variation i människans elektrokemiska signalsystem, det kan inte avläsas, tolkas och reprogrammeras än. Det är vanligt att homosexuella uppfattar sin läggning i 12årsåldern, det kan tolkas som att den utvecklas då, men det vet vi inte.

  Argumenten mot Federley bör inte baseras på att han är homosexuell, det är inte olagligt och han kan inte hjälpa det. Nu har han gett upp planen på att komma igen via kyrkopolitiken, och vidgår att han gör det för att inte skada kyrkan. Hans banala twittrande gjorde honom omöjlig. Det är bra.

 7. Vsrhd skriver:

  Som Neuman skriver, så är felet större än att Federley ställer upp i kyrkovalet. Varken C, S eller SD borde fiska röster i dessa vatten och inse att statskyrkan avvecklades för över tjugo år sedan. Visserligen finns några band kvar att kapa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.