3258: Och nyhetsvinnaren är…

Vad man kan göra är att roa sig med att leta efter dagens bästa nyhetsartikel på nätet. Inte bara ”kan” utan att man faktiskt och oundvikligen gör det. De bästa nyheterna är de som engagerar och en stor del av nyhetsartiklarna består av indignerade debattörer. Frågan om äkthet blir i bästa postmoderna avseende värd att beakta. Indignation och hätskhet är medel att skapa expressiva artiklar i aktuella ämnen. Jag inbillar mig att det mesta är autentiskt eftersom de uttrycker en lika bestämd som återkommande politisk hållning. Men nöjet för läsaren kvarstår.

Ja, det bjuds t ex på Nyamko Sabunis kritik av ärkebiskop Antje Jackeléns nej till språkkrav. (MO)

Liberalerna har tidigare prioriterat hög moral framför att vinna röster. Det har inte gått så bra och därför prövar man nu att vända på steken. Ärkebiskopen går helt in för en ideologisk moralitet som visserligen kostar anhängare men tanken torde vara att hur som helst är det inte alltför många som kommer in i himmelriket. Om himmelriket ens längre är aktuellt. Det tycks vara så att pastor Jansson tog hem spelet.

En mycket stark kandidat i flödet är givetvis Soran Ismails förlorade tårar i tv:s dokumentär. Efter en framträdande och övertygande rollgestaltning i långköraren ”Järnrörens natt” har han åter hamnat i centrum och blivit en kontroversiell måltavla för skribenter med hög moral. Deras dompåfallande obevekligt och drabbar både objektet och själva dokumentären. TV vinner många poäng här för bättre kan det knappast bli men det får ansvariga inte uttala. Det är inte oväsentligt att se allvarligt på saken. Inläggen är otaliga t ex GP.

En sådan här dag piggar det alltid upp med lite vithetsperspektiv. Universitet kan naturligtvis erbjuda en kurs för den fåkunnige och särskilt inrikta sig på nordisk vithet. Ur ett konstnärligt perspektiv framstår det alltjämt som fullt möjligt att vara verksam som vitmålare. Ledande namn i den avdelningen är Piero Manzoni och Robert Ryman. De kan ändå ställas ut. Tills vidare. (SU)

Lite blasfemi skadar aldrig. Det förekommer att kristendomen drabbas, ytterst sällan i Sverige men desto säkrare i Polen. Metallmusikern Darski har vid upprepade tillfällen gett sig på Polens blasfemilagar. En tacksam måltavla och nog så välgörande. I Polen råder gentemot i Sverige omvända förhållande när det handlar om att kränka stora religioner. (Guardian)

Ett intressant verk av Sylvie Fleury.från 2009. Alltid tänkvärt, märk det intrikata djupet.
Det här inlägget postades i politik, yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

2 svar på 3258: Och nyhetsvinnaren är…

  1. Sten skriver:

    Jag har sett båda avsnitten om Soran. Det är en sorglig människa. Hans stand up i del två är utan skratt, utan humor. Vad vill han? Stackars barn. Stackars frun. Varför flydde han inte till Iran eller var han nu flydde ifrån?

  2. mohammad skriver:

    Argumentationsfel…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.