3232: Nöjesguiden

I vanlig ordning, konstvärlden bjuder på den vanliga menyn. Slaveriet, den här gången om fotografier på svarta i utsatta situationer tillhör deras efterlevande eller institutionen som äger dem. Så här långt verkar det som om institutionen har rätt till bilderna. Annat vore rätt märkligt. Men en tidsenlig nyhet. (artnet)

Och sedan, i vanlig ordning, konsten som världsförbättrare. Här har vi den optimistiske Olafur Eliasson som vill få igång den inre empatin eller något i den stilen. (artnet)

Detta i väntan på konstens bulldozer. Det kan ta ett tag innan den visar sig.

I politiken är det mera spännande. Liberalerna, i desperat situation, kan tänka sig att ingå i det konservativa blocket och att upprätta den tidigare helt otänkbara förbindelsen med SD. Antagligen den bästa chansen eftersom partiet är förlorare i JÖK. Om det nu inte blir en kompromissvändning.  Alla liberaler är inte förtjusta (Aftonbladet). I varje fall händer det så gott som dagligen något i svensk politik. Några egentliga förändringar är det inte fråga om utan ett underlag för det ständigt pågående debattspelet. Det gynnar underhållningssektorn.

Pandemin kan ge en del kreativa impulser. Jacke Sjödin spelar Bellmancorona på YouTube.

Det här inlägget postades i om utställningar m m, politik. Bokmärk permalänken.

3 svar på 3232: Nöjesguiden

  1. S.P. skriver:

    Vad är konstens bulldozer och hur skulle en sådan kunna ändra på rådande trend? Menar du att bulldozern är att konstvärlden slutar lyfta fram den politiska konsten och istället intresserar sig för andra frågor?

  2. Lars Vilks skriver:

    Konstens roll brukar vara att befinna sig i opposition gentemot den rådande och etablerade trenden i konstvärlden. Politisk konst är det inget fel på men frågan är hur ett sådant material skall komponeras för att ge full estetisk effekt. Så länge man siktar på världsförbättringseffekt kommer man ingenstans.

  3. bjarne skriver:

    Hmm. Orkad inte läsa färdigt artikeln. Uppfattar det som så att denna konstnär gör sig obehövlig. Med det program han har kan man överge konsten/konstverket och få en mycket bättre effekt genom att gå ut i skogen. Krama ett träd. Så där som japanerna verkar göra i sina vackra naturparker. Naturpark är väl en sorts trädgårdskonst förresten. Trädgårdskonsten. Bortglömd konst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.