3231: Mannen från höglandet och havets färg

Dådet i Vetlanda mynnade ut i politiska oklarheter. Inget samband med integrationspolitiken även om en det inte råder full enighet om den saken. Allt som sker kan bli politiskt bränsle och det är naturligtvis oundvikligt. Det här tillfället kan det måhända ha varit något som kommer från de ständigt omtalade mörka krafterna som håller på att ta över världen.

Konstfacksprofessorn Sara Kristoffersson ger slutreplik i dramat kring Den Bruna Ön och Det Vita Havet (DN). Det mest fascinerande är ett förslag från en lärare angående namnbyte på Vita Havet. Denne föreslog ”Bruna Havet”. De kan vara ett naivt inkluderande förslag eller mycket sofistikerat eftersom ”brun” är en färg med starka konnotationer. En komplettering kunde vara förslaget ”Blåbruna Havet” eller ”Brunsmetade Havet”.

Det här inlägget postades i om utställningar m m, politik. Bokmärk permalänken.

8 svar på 3231: Mannen från höglandet och havets färg

 1. Jor-El skriver:

  Just in – Joakim Lamotte hävdar att han gjort en intervju med ett av offren i Vetlanda. I denna ska offret ha vittnesmål om att gärningsmannen uttryckt vördnad för sin Guds storlek och allsmäktighet i samband med knivhuggningen av honom.

  Sant eller inte, man förstår att det pågår intensiv damage control inom den sittande makten…this is not my beautiful gymnasie-amnesti, this is not my amazing mångfald.

 2. Jor-El skriver:

  Det är en komplicerad värld vi lever i – brun betraktas som en fin hudfärg, men dålig politisk färg. Vit betraktas som en problematisk hudfärg, trots att det inte finns några vita människor – inte ens albinos är direkt vita.
  Uttrycket ’people of colour’ implicerar att det finns ’people of no colour’. Det är i sin tur lika zen som ’the sound of one hand clapping’.
  Annie Lööf säger sig kämpa mot de mörka krafterna i samhället…

 3. Yosip skriver:

  ”de ständigt omtalade mörka krafterna”, kan man säga så; finns här ingen moderator? Att skuldbelägga en etnisk grupp för ”händelserna” i Vetlanda måste väl ändå vara att gå över en gräns. Jag känner ett flertal ”mörka” som, är jag helt övertygad om, skulle uttrycka sin avsky över ”händelsen”.

  När det gäller rumsnamnet är mitt förslag Ochotska havet. Eller varför inte Vänern?

 4. CeDe skriver:

  Som sagt ”Allahu Akbar” skränade våldsmannen under knivrundan i Vetlanda.
  Kanske därför som han förnekar brott eftersom han bara följer Islams påbud.

 5. Lars Vilks skriver:

  ”De mörka krafterna” är ingen etnisk grupp utan den ultrakonservativa liberalkapitalistiska strömning som sägs ligga bakom nästan allting.

 6. bjarne skriver:

  Fortfarande mest intresserad av öl f t. (Fast jag dricker ingen så här tidigt på förmiddagen givetvis!).
  Det här är konstigt: Ottakringer. En Dortmunder från Wien.

 7. minnesdagen skriver:

  Det är inte terror att gå omkring och hugga med kniv och försöka döda så många svenskar som möjligt. Det är folkmordsbrott.

  Mörka krafter (eller man kan kalla det Ljusa krafter, om ens sympatier är anti-europeiska) såg till att starta 1a världskriget , och såg till att det höll på länge, 4,5 år, genom att metodiskt sabotera alla försök till fredsförhandlingar. Därefter, och fortfarande till idag, har de sett till att historieskrivandet följer deras agenda.
  https://firstworldwarhiddenhistory.wordpress.com/publications/hidden-history-the-book/

 8. Jor-El skriver:

  Pravda – våra femårsplaner är nu så framgångsrika att de fullföljs redan inom två år.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/wenned/manniskorna-i-vetlanda-ar-inte-otrygga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.