3210: Kronofogden och konsten

Lite intressant är det när frågan om vad som är konst eller inte blir föremål för offentlig utredning. I USA har konstnären Nick Caves text på en byggnad engagerat kronofogden. Då jag själv haft glädjen att komponera flera performanceavsnitt i Nimisprojektet med kronofogdar blir jag förstås särskilt intresserad. Nå, den här historien är inte svår att hantera. Cave har satt upp en text ”Truth Be Told” som en kommentar till Floydhistorien och kronofogden vill se den som en skylt. Texter som konst har funnits länge något som naturligtvis kunde bekräftas av Caves sakkunniga. Så enkelt: Experterna säger att det är konst. (Hyperallergic)

Det här inlägget postades i konstteori. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.