3208: Dribblingar och utrop

Man må påminna sig att politik främst är en kamp om väljarna. För att uppnå framgång krävs strategi. Miljöpartiet har behov av påfyllning av intressenter. Det nya språkröret Märta Stenevi följde när hon framträdde i Agenda en lätt igenkännbar linje som drivs av de sittande: Deklassera till varje pris SD för att få det konservativa blocket att framstå som motbjudande. Den här linjen har drivits tidigare, och utan framgång, mot SD. Nu är det främst för att belasta Moderaterna. Tvivelaktigt om det kommer att rendera fler väljare. Å andra sidan är Miljöpartiet så utsatt att extrema markeringar kan locka de marginalväljare man behöver för att klara spärren. (Bulletin)

Adam Cwejman tar upp en intressant synpunkt på ledarplats i GP. Ganska oväntat är det abortfrågan som ställs i centrum från flera håll – som en kritik mot högerblocket. Hur stor är den frågan? Kommer den att engagera väljarna inför valet? Som strategi är det svårt att tro på framgång eftersom den här saken endast kan räkna med tillfälligt intresse.

Igår var det Storbråk i Helsingborg. Ett av dessa omskrivande ord på en relativt ny och en något gåtfull företeelse som inte enbart är en kontrast till ”småbråk”.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

1 svar på 3208: Dribblingar och utrop

  1. elina skriver:

    Abortfrågan är riktigt inne nu. En inbillad toppfråga. De goda kvinnorna mot de onda. Fast oftast företrädes de av män som inte har en aning hur det är att tvingas till en ovälkommen graviditet. Dock är slarvet med preventivmedel stort i Sverige, abortantalet är högt.
    Men den som på yrkets vägnar har bevittnat sega sena aborter vill dock sänka gränsen. Att abort får någon avgörande del vid val? Nej, vi är inte där än. Förhoppningsvis aldrig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.