3190: Konstnotiser

Några kända konstnärer har tagit avstånd från stormningen av Capitolium (art newspaper). En reaktion som knappast kan kallas för oväntad. Möjligen intressant för involverade i konstvärlden. En annan, något mer flamboyant, vändning vore att vifta med lite Situationism: ”Fantasin till makten”?

Så har vi en helt annan provokation. I Brasilien har åtminstone några konservativa blivit upprörda över Juliana Notaris offentliga verk ”Diva”. Konstnären hävdar verkets mångtydighet men en bestämd tolkning har fått ett klart genomslag (artnet).

Det här inlägget postades i om utställningar m m, politik. Bokmärk permalänken.

1 svar på 3190: Konstnotiser

  1. Hellhounddog skriver:

    Lars Vilks> Konstvärldens kritik mot polisens agerande förvånar mig. Det är ju en sak att anse det vara fel av polisen att ta bort barrikader m.m. Men dessa jämförelser med BLM och att polisen p.g.a. dessa hycklar ger mig intrycket, att vissa av kritikerna önskat se lite polisbrutalitet mot republikanerna. Är detta vad de menar eller misstolkar jag artikeln på något sätt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.