3189: Grande Finale

Som väntat fick medierna en julafton med Trumprapporter och de egna spekulationerna. Dramaturgiskt kan man undgå att se att det blev en rejäl final på en epok. Att driva Trumps linje kräver ett speciellt psyke, ett psyke som fungerar så länge det finns tillräckliga framgångar. Nederlag är inte möjligt och när detta kommer går det åt skogen.

Men framgångarna för presidenten skall inte underskattas. Trots att han hade medierna emot sig blev han snabbt immun mot utfall och mer eller mindre grova satirer. Mediemotståndarna engagerade sig dagligen och otaliga är de skriverier som hör hemma i den avdelningen.

Äntligen, kan man säga t ex på DN, som idag excellerar i ett artikelkluster: 14 artiklar annonseras på hemsidan.

Det gäller att ta i och sätta de egna seglen i vindriktningen. Mest exalterad är Per Svensson som finner en parallell till Romarrikets Nero. Det går nu att påstå vad som helst i denna segeryra. Så kan man passa på att varna för att vissa högerpartier förmodligen planerar att störta även den svenska demokratin (DN).

Nu gäller det att fjärma sig för den utpekade. Annika Sörenstam har mottagit medalj av president Trump. Det politiskt korrekta vore att säga nej. Nu väntar man på hennes förklaring (Aftonbladet).

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

5 svar på 3189: Grande Finale

 1. minnesdagen skriver:

  Bibliskt, dag 6 på nya året.

  Betalda skådespelare blandat med aktivister gjorde intrånget.
  Ett betalt skådespel blandat med tragik – och nu skall media börja skriva fantasiberättelser.

 2. killeri skriver:

  Det känns nog lite bitterljuvt för svenska journalister, för vad skall man skriva om nu? Biden och Harris kommer ju säkert, precis som Obama, att helgonförklaras och kan således inte kritiseras.

 3. SSAB skriver:

  Sannerligen säger jag eder, att liksom det är svårt att fånga vinden är det svårt att fånga verkligheten. Inte ens tidens verklighetsbeskrivare (journalisterna) lyckas någonsin springa ifatt nutid eller dåtid.

 4. ND skriver:

  DN-töntarna får ha lite julafton i några veckor, snart kommer verkligheten tillbaka. Trump är symptom, inte orsak.

 5. SSAB skriver:

  eller som Lars Åberg hoppfullt avslutar en artikel i Bulletin

  Den i somras bortgångne amerikanske journalisten – eller var han murvel? – Pete Hamill hävdade att nyheten är ett verb, men journalistiken är dessutom en process. Den är aldrig det sista ordet, den rör sig bara i det sannolikas dunkel.

  https://bulletin.nu/kronikorer/all/journalistikens-murvlar-har-ersatts-av-dess-ordningsvakter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.