3133: Återkomsten

Åter är han igång och beredd att ta strid för klimatet. Andreas Malm drog många växlar på islamofobin när den var som mest populär i det tidiga 2010-talet. Hamas var framtiden. Nu är det nya tag med betydligt hårdare medel. Sabotage och terrorism (som dock inte skall rikta sig fysiskt mot människor) är vägen framåt enligt Malm. Givetvis ett hot mot demokratin men en sådan är ändå i vägen för en radikal klimatpolitik. (Barometern)

Att bryta mot lagar är inte orimligt. Lagar är inte konstanta och protester som resulterar i lagbrott kan påverka förändringar. Malms strategi verkar ändå betänklig. Är det ett sätt att vinna bredare gehör? Jag skulle tro att luftade bildäck och sönderslagna pipelines inte ger någon större opinionssvängning. Varken genom sympati eller skrämsel.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

4 svar på 3133: Återkomsten

 1. killeri skriver:

  Vad är det med islam som den svenska vänstern finner så lockande? Är det hotet om våld?

 2. pöbeln skriver:

  Analysen borde snarare vara att, om han har rätt i sina antaganden om klimatet, så kommer både fredliga och blodiga revolter ske i massiv skala. Vem vet, vi kanske kommer söka oss till islam som den religion som bäst kan upprätthålla mänsklig värdighet i en civilisation i ruiner.

  Alla kan tro vad dom vill, men Andreas Malm har faktiskt massivt stöd för tesen om civilisationens undergång/allvarliga problem bland en majoritet av mycket sunda forskare…

 3. Aina en Marchant skriver:

  Civilisationens undergång kommer vid nästa istid, liten uppvärmning är historiskt sett gynnsamt. Andreas Malm uppmanar till brott, ursäktat av sin klimatfantasi. Extremism indikerar mentala problem som han obekymrat torgför, i andra kläder han hade lika gärna kunnat valt islam, nazism eller kommunism som skäl till sin rätt att styra över andra. Nu blev det istället klimatångest.

  Små och stora klimatvariationer är ett återkommande problem för människan som vi löser med mer eller mindre kläder, men individuell megalomani är betydligt farligare för individen. På fel plats kan en Erdogan, en Malm, en Lövin eller en Helldén ställa till långt större skada på kort tid. Klimatet påverkas säkert en smula av tre eller fyra miljondelar koldioxid, men istider kommer från variationer i planetens bana. Det är inte koldioxiden som är problemet, utan Malm och hans gelikar. Malm vill inte rädda planeten, han vill styra över människan. Alltför många inser det för hans personliga smak, då han skruvar bara upp ångestvolymen. Move on, nothing to see.

 4. ND skriver:

  @pöbeln: islam är politiskt allierat med socialistinternationalen (PLO består av socialist- och kommunistpartier) och är en fiende till Israel, som i sin tur har blivit högerns maskot. Det var tidigare tvärtom (tänk israeliska kollektiv som kibbutzer och islam som konservativ religion).

  Det finns inget självständigt tänkande, utan allt faller efter givna förkastningslinjer. Personligen avskyr jag både islam och Israel…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.