3132: Statschefen

Republikanska föreningen arbetar för att avskaffa monarkin (Expressen). Men det behövs en statschef. Föreningen har gjort en kortlek med förslag till möjliga statschefer. Man kan lätt inse att det inte blir lätt att utse någon sådan med tanke på att det blir ett politiskt val. Det verkar inte särskilt lovande med den lista man har kommit fram till:

Maria Wetterstrand

Peter Wolodarski

Mia Skäringer

Jonas Gardell

Amineh Kakabaveh

Christer Fuglesang

Carl Bildt

Cecilia Malmström

Jonas Hassen Khemiri

Charlotte Kalla

Kodjo Akolor

Greta Thunberg

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

24 svar på 3132: Statschefen

 1. minnesdagen skriver:

  Fruktansvärd lista. Men bra i avskräckande syfte.

 2. ND skriver:

  Statschefer i republiker utses inte, de väljs. Och de väljs inte från någons personliga lista, utan efter egen kandidatur.

  Det blir självklart så att det är de stora partierna som vaskar fram kandidater, och bara i sällsynta fall skulle någon fristående person kunna ta sig fram i den kloaken. Men det är principen som räknas.

  Klimat-Greta skulle aldrig kunna bli president, men däremot någon företagare eller annan driftig person. Sverige AB är nämligen bara ett större företag.

 3. killeri skriver:

  Vad är det som hindrar att riksdagen utser någon till det högsta ämbetet när man i dag utser det näst högsta? Krävs bara en grundlagsändring.

 4. CeDe skriver:

  De glömde Kalle Anka!

 5. minnesdagen skriver:

  Republikanska föreningen är en samling stolpskott.
  Det är bara en minoritet som vill ha bort monarkin. Och dom kan inte ge några bra skäl att avskaffa den.

 6. ND skriver:

  Självklart måste knugen väck. Monarki är inte förenligt med demokrati.

 7. minnesdagen skriver:

  Att de allierades Förintelsepropaganda ej tillåts att kritiseras på ett öppet och sakligt sätt – är inte förenligt med demokrati.

 8. Brawa skriver:

  Konstitutionell monarki är historiskt sett själva vägen till demokrati och fred. Judehat är historiskt sett vägen från demokrati och till krig. Maktlösa monarker är att föredra framför presidenter framvaskade bland partiorganisationernas reträttsökare. Tysklands väg till demokrati gick via västmakternas invasion och avslöjandet av nazismens folkmord, som diskuterats sen 1945. Därför är alla uppgifter väl kända, och judehatarna får sparken från sina offentliga uppdrag.

 9. minnesdagen skriver:

  Fel, det har aldrig diskuterats.

  Det är censur i det ockuperade Tyskland sedan 1945.
  Den svenske författaren Stig Dagerman beskriver censuren och denazifierings-rättegångar i sin bok ’Tysk höst’ som gavs ut 1947.

  Dina påståenden om hat är fantasifoster.

 10. ND skriver:

  Men @minnesdagen, kan du inte följa din Führers exempel istället för att bajsa ned detta forum med helt irrelevant trams?

  Professor Vilks är en snäll man som inte ids plocka bort ogräs som dig.

 11. Brawa skriver:

  Nazisternas judeutrotning är känd både i huvuddrag och detaljer, nassarna lämnade berg av bevis efter sig, så de naziklickar som försökt blanda bort korten med statistiska konstruktioner får alltid sanningen i huvudet så fort de försöker. Förintelsen diskuteras ofta och länge, däremot har nazisternas försvarsadvokater aldrig lyckats göra sitt falska medvetande troligt.

  Judehat och pogromer har aldrig varit dominerande svenska drag, inte förrän nu, när vi i vår naivitet och godhet importerar muslimernas nedärvda, långvariga, storskaliga, grymma och ytterst våldsbenägna judehat. Nyss var det Rektor Hamid som ”kom ut” och omedelbart gjorde sig omöjlig. Han är bara den senaste i raden av väl kända skäggiga utrikesfödda skattefinansierade miljöpartister, moderater, centerpartister och sossar som tycker att kvinnor får för lite stryk och att halshuggning passar sig vid islamkritik och seriefigurer i turban.

  Ogräsets nazistiska fantasifoster är ett flämtande minne om ett Tyskland som försvann i sin egen brasa. Enstaka soldatfamiljer kan inom familjen vidmakthålla sina självrättfärdigande illusioner, men kriget tog slut när de tyska soldaterna tog slut, de flesta massmördarna från Wehrmacht och SS fanns inte kvar 1946.

 12. minnesdagen skriver:

  ND och Brawa – Låter som att ni är dom riktiga nazisterna.

  Tål inte att någon säger emot eran världsbild, då är man ogräs och skall rensas ut.

 13. ND skriver:

  @minnesdagen: Det handlar om relevans. Ämnet är statschefens roll, inte förintelsen. Vill du tvunget skriva om förintelsen, starta en egen blogg eller skriv i ett allmänt forum som Flashback under en egen tråd. Men bajsa inte ned andras bloggar och fora med trams som är helt off topic. Ingen gillar det.

 14. Brawa skriver:

  Den som vill omge sig med nazismens lögner på svenska kan grotta ner sig i Nordfronts hemsida, där finns ett femtiotal rötägg som underhåller varandras judehat. Detta är minnesdagens folkgemenskap. Det är mest svennar, de är så bakom flötet att de inte ens upptäckt islam, de tror fortfarande att allt är judiska sammansvärjningar. Sen har de heller inte fattat att kristendom är baserat på judendom.

  Vilks är utsatt för ständig vänsterkampanj och bör slippa att få sin blogg blamerad av förintelseförnekare, även om det bara är en stackare.

 15. minnesdagen skriver:

  Nazismen uppstod ur askan av första världskriget som ett svar på de röda revolutionerna. Idag finns i princip ingen nazism, den försvann 1945 och ersattes med förintelsepropaganda.

 16. Brawa skriver:

  Det är inte problemet. Problemet är att du låtsas som om förintelsen aldrig ägt rum, trots att den bevisats oändliga gånger. Du och din smutsiga familj av krigsförbrytare försöker anklaga offren för era övergrepp, precis som de tokiga islamisterna. Nazism är europeisk självmordspolitik, islam är Europas fiende vid gränsen. Ni är allierade mot civilisationen, som har judisk, grekisk och kristen grund. Bajsa ner hos Nordfront och försvinn härifrån.

 17. Lars Vilks skriver:

  Minnesdagen. Jag har sagt det flera gånger. Dina diskussioner om Förintelsen hör inte hemma här.

 18. minnesdagen skriver:

  Ok, LV. Du har varit tålmodig.

 19. minnesdagen skriver:

  Brawa, du är full av strunt och onda beskyllningar. Min familj har inte varit i närheten av några förbrytelser. Men jag har förstås ingen aning om äldre generationer för flera hundra år sedan.

 20. Brawa skriver:

  Minnesdagens låtsas som om judeutrotningen inte ägt rum, men den är grundligt redovisad med bilder och av överlevande, och dessutom redogjorde Adolf för både bevekelsegrunder och planer redan från början.

  Att minnesdagens familj aldrig varit i närheten av några krigsförbrytelser kan mycket väl sammanträffa konfliktlöst med att någon morbror bara vaktade koncentrationsläger, sköt åldringar i diken, vred på gaskranarna eller byggde krematorier. En judehatare tycker nämligen att det inte var något brott.

  Det finns en hemsida för minnesdagen, där bleksiktiga långskallar utan hår sprider just minnesdagens strunt och onda beskyllningar. Den heter http://www.nordfront.se. Om du bajsar på dig där istället för här, så skadar du inte Vilks. Han får nämligen klä skott för din ondska. Han är redan utsatt för islamisters hat och vänsterns förakt. Varenda liten antisemitisk insinuation är ytterst på hans bekostnad. Du lyckas heller inte lura någon enda människa att tro på ditt strunt, du är bara en irriterande fluga som sprider skit i kommentatorsfältet.

 21. minnesdagen skriver:

  brawa, du får bli komiker.
  Du kan vara med i nästa film, ’det våras för en svensk tiger’.

 22. Brawa skriver:

  Säg det hos nordfront, och ljug där som dig lyster, där hör du hemma. När du låtsas att det är mitt fel att du misslyckas med att sprida dina lögner, så har de fortfarande samma innehåll. Du försöker driva den genomfalska och grundligt avslöjade tesen att judeutrotningen är ett falsarium, och du bajsar ner Vilks ärende, genom att använda hans hemsida till något den aldrig handlat om, och som han behöver distansera sig ifrån. Det finns en svenskar som tror att det är något fel på honom när islamister angriper honom, och du hjälper dem. Inte Vilks, utan hans fiender. Nordfronts-patrasket kommer att gilla dig, liksom islamisterna, som också tycker att judar ska mördas. Packa dig iväg till en kloak som passar dig.

 23. minnesdagen skriver:

  Du får behålla nordfront för dig själv. Jag är inte intresserad av nazism överhuvutaget. Som jag skrev i en tidigare kommentar, den ideologin är historia.

 24. Brawa skriver:

  Varje gång du försöker lansera tesen att förintelsen aldrig ägt rum och att tyskarna utsatts för någon slags konspiration så är du nazisternas apologet. Du håller liv i nazisternas ideologi. Däremot regerar inte nazisterna Tyskland längre. Dina bästa kompisar finns på nordfront, de sysslar med samma sak som du.

  Att du skriver någonting betyder inte att det du skriver är sant. Varje uttalande från dig ses i ljuset av ditt konspiratoriska svammel om nazitysklands historia. Din generella trovärdighet hamnar i nivå med förintelseförnekelse. Judeutrotningen är ett faktum, du försöker göra om den till lögn. Resultatet blir att du blir en lögn. Dina ständig nålstick för en sjuk sak gör dig till en pajas.

  Tyvärr skadar du också Vilks, du drar honom i smutsen. Om du istället söker dig till dina fränder på nordfront, så kan ni mysa tillsammans i smutsen, och ingen annan skadas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.