3013: Livvaktsleverne

Att leva med livvakter, ett liv i konstant karantän sedan 2010 då detta skydd tilldelades mig. Nå, det fungerade rimligt väl under många år. Men sedan kom nya chefer med sina rationaliseringsidéer. Det började med att man värderade vad jag egentligen vill göra. Om jag ville göra en sak, t ex arbeta i en trädgård, menade man att det inte var mitt intresse. Eftersom man placerat mig långt från mina hemtrakter blev förflyttningar besvärande inte minst sedan man införskaffat nya bilar som tog mycket bensin. Ville jag hämta en anhörig på en flygplats (som jag alltid har gjort) fick jag veta att det inte ingick i deras uppgifter.

I Danmark gäller regeln att livvakterna har en timmes inställningstid dygnet runt. I Sverige önskar man veckoprogram och jag har förevisats Löfvens program som förebild. Jag har försökt förklara att det är lite annorlunda för en privatperson men det hjälper inte. Vill jag göra något efter kl 18 måste det meddelas på kontorstid dagen innan. Jag får dock min dagliga rastning under den återkommande rubriken ”promenad”.

Tidigare lyssnade man på mina synpunkter och önskningar nu är det kortfattade beskedet ”Beslutet är taget, så får det bli”. Om jag klagar utreds frågorna av den lokala enheten som alltid kommer fram till att den handlar i överensstämmelse med vad den själv har beslutat.

Niklas Orrenius har skrivit om saken i DN (låst artikel).

”Beslutet är taget, så får det bli!”
Det här inlägget postades i politik, Projekt. Bokmärk permalänken.

14 svar på 3013: Livvaktsleverne

 1. Jor-El skriver:

  Hann läsa artikeln i DN innan den låstes. Stort medkännande för det låsta läget.
  Hur ser den uppkomna situationen ut rent juridiskt?
  Säg att Lars Vilks tröttnar fullständigt på det inrutade och begränsade livet under ständig bevakning, som det ter sig, mångt och mycket på polisens villkor, och säger – jag betackar mig för beskyddet, detta är inte ett liv värt att leva, det får gå som det vill. Jag köper ett hus i Knäckebrödhult och hoppas på det bästa, eller emigrerar till Island.
  Kort sagt, skulle detta i teorin vara möjligt? Eller skulle en sådan handling anses utgöra ett hot mot allmänheten, vart än Lars Vilks ämnar ta vägen, och att det därför är juridiskt omöjligt?

 2. Yosip skriver:

  ”Nå, det fungerade rimligt väl under många år.” Sedan kom nya chefer..

  Ja, du är inte ensam om funderingarna.

 3. Lars Vilks skriver:

  Juridiskt är det möjligt men praktiken är desto värre. Vart jag än skulle komma skulle kringboende drabbas av skräck. Att hyra någonstans är därför en i det närmaste ogörlig historia. Man skulle kunna tänka sig att köpa något avsides beläget men då blir också exponeringen ett problem. Emigrera skulle säkert fungera, Danmark t ex.

 4. CeDe skriver:

  Löfvens avgång med sossarnas fall kanske kan förbättra det beklagansvärda levernet för LV.

 5. CeDe skriver:

  Eller en plastikoperation och flykt från landet med ny identitet.

 6. CeDe skriver:

  Kasta ut medeltiden och lev i nutid!

 7. Från Graven skriver:

  Det är på detta vis Sverige behandlar sina största konstnärer; från Wikipedia:
  Det var på Dramaten som den stora livsomvälvningen sedan inträffade 1976, då han mitt under en teaterrepetition greps av polisen misstänkt för skattebrott. Händelsen väckte en enorm uppmärksamhet, inte minst internationellt. Bergman friades efter ett par månader helt i domstol, men kände sig så kränkt både fysiskt och psykiskt att han den 22 april 1976 offentliggjorde att han tänkte lämna landet. Efter en tid av kaos med icke-realiserade filmdiskussioner i Hollywood (bland annat en tänkt filmatisering av Glada änkan med Barbra Streisand) flyttade han till München. Staden blev hans hemort och arbetsplats 1977–82.

 8. Från Graven skriver:

  I mellanmjölkens land får ingen överglänsa etablissemanget.

  Precis som ett S-styrt Sverige tystade Karl Gerhardt och Ingmar Bergman vrider man nu åt tumskruvarna även på Lars Vilks.

  Om du däremot är kurdisk standup-komiker som betalar svarta pengar till islamistiska terrorister så blir du däremot inbjuden till TV-sofforna – gör en samsökning (DuckDuckGo förstås, glöm Google) på Özz Nujen och TV4 och försök räkna hur många gånger han suttit i TV4:as soffa efter det att Ebba Åkerlund mördats på det mest ohyggliga sätt av Özz Nujens svartarbetare, islamisten Akilov.

 9. Ulf skriver:

  Antisemiten ”Från Graven” fantiserar om Özz Nujen. ”Från Graven” tror ju uppenbarligen att det finns en judisk konspiration ledd av Aron Verständig och riktad mot Sverigedemokraterna.

  Tror man det så har man uppenbarligen väldigt mycket fantasi. Kanske för mycket!

 10. Från Graven skriver:

  Du har glömt att ta din Ritalin, Ulf. För övrigt, har du betalat av skulden än?

 11. Från Graven skriver:

  Du måste lära dig att logga ut ordentligt från 1177

  😉

 12. Jor-El skriver:

  Det ter sig som om Nimis nu står utan officiell ”ägare”, eller i alla fall hamnar i Christos dödsbo tills vidare…

 13. Lars Vilks skriver:

  Nimis finns nu dödsboet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.