3012: I metall

Tiden var inne för att presentera min skulptur som skall resas på Kvarntorpshögen utanför Kumla. Som ersättning för den nedbrunna träskulpturen Waaaall. Det blir en metallskulptur efter nedanstående skiss:

Skulpturen kommer att vara ca 11 meter hög och bär titeln Corona. Idén till detta kommer inte direkt från vår tid gissel utan från den krona som Bacchus krönte den på Naxos förtvivlade och övergivna Ariadne. Emellertid stannade inte kvar på Ariadnes huvud utan slungades upp på himlavalvet där den alltjämt kan skådas. Det som också intresserar mig är händelser som innebär en plötslig och oförutsedd vändning. Det var t ex en sådan händelse som skapade möjligheten för Corona. Vandalerna stiftade sin destruktiva brand för ett år sedan. Med den fick skulpturen en betydligt intressantare historia än tidigare och ur detta föddes Corona.

SvT

Det här inlägget postades i Projekt. Bokmärk permalänken.

2 svar på 3012: I metall

  1. Jor-El skriver:

    Elva meter i metall ser ut att bli en tuff uppgift för hugade pyromaner. När är det tänkt att skapelsens krona ska stå klar?

  2. Lars Vilks skriver:

    När St Hans föräras sin krans skall Corona sträcka sig mot rymden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.