2970: Upphetsade tider

Ännu en coronadag. Eftersom vår livsluft är medierna med den enkla devisen ”det måste hända något” är det för närvarande strålande tider. Särskilt som det är helt naturligt att frambringa den ödesmättade prognosen ”det kommer att bli värre”. Tidigare kunde vårt behov av oro kanaliseras på sådant som skjutningar, bomber och våldtäkter. De lär alltjämt förekomma men är bleka skuggor jämfört med den överallt ljudande domedagen. Praktiskt taget alla nyheter och annat som skall vara läsvärt kanaliseras genom Corona. Originella grepp saknas inte, Oisin Cantwell lyckades få ihop sex och Corona i en artikel som förmodligen inte kunde ha skrivits utan den draghjälpen. (Aftonbladet)

Konstvärldens nyheter är mycket enahanda: Stängda museer och inställda mässor, möjligheterna till att få konsten att röra sig digitalt. Och ekonomin. De postkoloniala teoribilderna och identitetspolitiken har plötsligt blivit omoderna.

Så länge ”det kommer att bli värre” kan upprätthållas och göras trovärdigt med tillräckligt många döda och insjuknade lär publiken inte svika utan fortsatta med sina hamstringsaktivteter.

Men det är klart att hela den här historien visar att oro och rädsla är långt mer betydelsefullt än det som utspelas vid händelsehorisonten.

Det här inlägget postades i aktuellt i konstvärlden, politik. Bokmärk permalänken.

2 svar på 2970: Upphetsade tider

 1. Jaha Johoansson skriver:

  Covid-19 är aningen allvarligare än klimatförändringarna, men det stora problem har vi i sinnesvärlden, alltså mellan öronen, där allt tusenfaldigas.

  Klimatgretas och covid-19 får inte plats på tribunen samtidigt, hennes team av finansiärer, talskrivare och livvakter får ladda om. Vi behöver inte oroa oss för slutsatserna, de är förbeställda. Covid-19 beror givetvis på att alla inte är veganer, köttätande vita män bär all skuld. Klimatet och covid-19 är samma sak, lösningen är vänsterdiktatur. Invandrargängens avrättningar och horden vid grekiska gränsen pågår som vanligt.

 2. CeDe skriver:

  Erdogan har tiggt sig till mera pengar från EU, så horderna vid grekgränsen har börjat tunnas ut.
  Gängavrättningarna pågår dock som vanligt trots Ulfs påstående om motsatsen.
  Vi andra får snirkla oss fram på behörigt avstånd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.