2969. Olämpligt

Det som driver Coronanytt framåt är löftet om att det kommer att bli mycket värre. Medan vi väntar på det kan man ta del av rapporter, kommentarer och uttalanden. En del intressanta åtgärder kan noteras. T ex skall man, om man rör sig utomhus, i Frankrike ha med sig ett intyg som säger vad man tänker göra. Ett sådant intyg ställer man ut själv. Med text: Skall gå på promenad, skall göra inköp (de flesta andra destinationer är ju stängda). Saknas intyget blir det dryga böter. Kanske något för Sverige?

En och annan nyhet letar sig fram genom coronalavinen. Stina Oscarson skulle vara moderator i ett samtal om demokrati och ungdomsupplopp på stadsmuseet i Stockholm. Men det gick inte, hon har nämligen talat med personer vars värdegrund bedöms som olämplig. Alltid något av intresse. (SvD)

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

4 svar på 2969. Olämpligt

 1. Jor-El skriver:

  Synd för Stina Oscarson, men bäst att ta det säkra före det osäkra i dessa smittotider.
  Dålig värdegrund är inte att leka med för utsatta högriskgrupper. Väl smittad kan man få leva med kritiskt tänkande för resten av sitt liv med allvarliga konsekvenser för både arbetsliv och socialt umgänge. Det gäller att alla hjälper till att platta ut den kurvan, arrangörerna gjorde med tanke på omständigheterna det enda rätta!

 2. Från Graven skriver:

  10 003 döda, och epidemin är fortfarande i sin linda.

 3. Lars Vilks skriver:

  Småsaker än så länge, varje år dör t ex 1,2 miljoner av tbc.

 4. Per skriver:

  Från Graven
  Nästan alla dödsfall gäller multisjuka åldringar. Frågan är vad dog de av?
  Hur farligt är egentligen coronaviruset, i sig, för en frisk människa? Statistik är problematiskt att tolka. Vad mäter man?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.