2971. Delfiner och Gud

Senaste coronanytt bjuder på en brokig bukett av alla de möjligheter som ämnet tillåter. Vi har t ex delfinernas återkomst till Venedig, flankerad av likaledes återvändande svanar. Den gick vida runt men visades sig vara en alltför bra historia (search magazine). Karin Pettersson svalde den i en svåråtkomlig framtidsvision (Aftonbladet). Men det är inte så noga för nu går det fort och vi matas med ständigt nya berättelser. Gud har också blivit inkallad och en präst i Jönköping menar att det inte är Guds straff men samtidigt att det kan vara ett sätt för Gud att säga att han vill något. Jodå, Gud har blivit en han eftersom den känsliga genusfrågan inte åtnjuter samma stringens som tidigare (P1).

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

14 svar på 2971. Delfiner och Gud

 1. Jor-El skriver:

  Det är det toapappersindustriella komplexet som ligger bakom hela hypen kring Covid-19. Follow the money…

 2. Jaha Johoansson skriver:

  Svenska Kyrkans dabbande i alternativ religion bär syn för sägen. Klimat-greta passerade helgonstatus och utnämndes till Messias direkt.

 3. GG skriver:

  Från ett globalt inkluderande sätt att vara går nu samhället på alla nivåer in i ett mer exkluderande tillstånd. I en alltmer kaotiskt tillvaro drar vi oss tillbaka in i en karantän där badrummet blir den heliga plats där vår identitet skall återupprättas och ordning återställas. Tvagning och avlägsnande av restprodukter blir där till en ritual där liv skiljs från död och våra kropps hölje blir den sista försvarslinjen mot det yttre främmande hotet. De för ritualen nödvändiga attributen såsom toapapper och sanitetsprodukter förandligas och får ett förhöjt symboliskt värde. Olika former av renhetsföreskrifter har alltid varit en del av religionen och de som var tidigt ute i affärer och apotek har i dag förmånen att kunna två sina händer i »The Holy Spirit«

 4. minnesdagen skriver:

  70-plussare skall sitta inne. De kriminella som sitter hemma med fotboja kan förmodligen känna sig som vem som helst, det är inte mycket som skiljer längre.

  Moderna museet har stängt. Varför skall militären sätta upp sjukhustält ? Dom kan ju fylla salarna i museet som nu står tomma. Släng sovjetkonsten i en container och kör den till tippen, ingen kommer att sakna den.

 5. Per skriver:

  Utanförskapsonrådena smitthärdar? Rinkeby? Sverige sitter med Svarte Petter?

 6. CeDe skriver:

  Tyvärr ser man fortfarande folk ute på stan utan handskar aningslöst tagande med bara händer i handtag och annat tagbart där smitta sprids ohämmat.

 7. CeDe skriver:

  Det talas mycket nu om utsattheten i de trångbodda utanförskapsområdena. Volontärer
  besöker och informerar.
  Vore kanske också läge att börja dela ut kondomer och p-piller.

 8. Per skriver:

  Vissa stadsdelar i stockholmsområdet kanske kommer behöva sättas i karantän?

 9. Yosip skriver:

  Det skulle gjorts för många år sedan.

 10. Per skriver:

  Se Tony Hellers senaste video. ”Climatalarmism kills”
  Om Covid-19 och att dess dödlighet (vid normal exponering i samhället, alltså inte i massiva doser som vissa utsätts för samt multisjukdom) att dödligheten annars till stor del beror på luftföroreningar.
  Normalt avslöjar han tokerierna kring klimatalarmism. Här gör han en koppling till denna. Slutsats: Bekämpa verkliga luftföroreningar istället för livets gas CO2!

 11. Jor-El skriver:

  Ja, om vi någonsin kommer ut på en andra sida av nuvarande pandemi-paralysering till vad som tidigare ansågs ”normalt” ska det bli intressant att analysera vad som är vad i nuvarande beteende och samhällsåtgärder.
  Största överreaktionen i mänsklighetens historia eller aktioner gjorda i elfte timmen precis innan den stora katastrofen?
  Tills dess spekulerar världen fritt om Covid-19. Resultat av risig livsmedelshantering och djurhållning i Kina, eller man made? Och om det senare, i Kina eller någonannanstans? Och i så fall, för att åstadkomma vad? Teorierna flödar…

 12. Från Graven skriver:

  Den enklaste förklaringen brukar vara den rätta.

 13. Per skriver:

  Återigen detta Kina:
  Djurmarknader av samna typ som i Wuhan har återigen öppnat!
  Men nu med fotoförbud.
  Om detta stämmer så måste det vara något som inte stämmer med uppmätt högt IQ i Kina. Är det någon ö.h.t. som stämmer i Kina?
  Källa Fria Tider/Daile Mail.

 14. Jor-El skriver:

  One Batsoup Wuhan to go please! And a bowl of mixed rodent snacks on the side…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.