2954: Nya yrken och handslagets obehag.

Universiteten tänker framåt och erbjuder helt nya yrken för nästa generation. Vad sägs om ”demokratiförsvarare”. I detta värv skall man kämpa för demokratin. Hur det skall gå till kan man undra men det gäller att uppskatta och upprätthålla. ”Trolljägare” är en sådan som avslöjar hatarna. En styv uppgift eftersom hatet har många sidor och frågan är hur de skall sorteras. ”Patriarkatkrossare” skall skaffa sig ”rätt verktyg” för att skapa en mer rättvis värld och hjälpa andra att växa. ”Unicornuppfödare” kan nog med fördel inrikta sig på att uppföda enhörningar. ”Inkluderingsingenjör” skall hjälpa till med att bryta normer. Man misstänker att det finns ett visst ideologiskt tänkande i vilka normer som skall överskridas. Med andra ord, framtiden hägrar. (kau)

Alldeles enkelt är det inte att få klart för sig vad som är nazistiskt. Även i Danmark har man fortsatt att utveckla möjligheterna för vad som skall räknas dit. Att handslag skulle få oss att omedelbart tänka på nazism har hittills undsluppit mig. (dr.dk)

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

2 svar på 2954: Nya yrken och handslagets obehag.

  1. Jor-El skriver:

    Allt kan kan förknippas med nazism och vit makt nuförtiden, bara den goda viljan finns. Ok-tecknet, mjölk, Pepe the Frog, glassen 88:an, siffran 14. Och tydligen nu också handslag.
    Detta kanske är räddningen för hardcore-muslimer i västvärlden som motsätter sig fysisk kontakt över könsgränserna. Handhälsning? Nä, nä, jag står upp mot nazismen och heilar hellre på avstånd med en bugning!

  2. Ludvig K skriver:

    Inkluderingsingenjörens värv blev snabbt obehagligt då det visade sig att en sverigedemokrat hade synpunkter på hur många från dennes grupp som satt i public service-koncernernas ledningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.