2953: Den moderna satiren

Satirprogram har blivit alltmer överflödiga. Genren fylls ständigt på med verkligt underhållande reality shows. Jag rekommenderar en sådan på SR med en ingående behandling om vilka ord som kan användas och inte användas. Här får vi bland annat veta att n-ordet enbart för utnyttjas när det skrivs privat i en dator eftersom man har kommit fram till att än så länge kan en dator inte kränkas. Ordet ”hora” går emellertid tills vidare för sig.

Inte mycket sämre är en variation på Sölvesborg. Ja, hur skall man få igång en kampanj för att denna, tidigare så obetydliga, ort skall gå land och rike runt? Helst utan kostnad. Reklamkuppen förbereds: ”Borde man inte göra något med menskonsten?” ”Definitivt och då i kombination med att ta ner prideflaggan.” ”Det kan inte slå fel, det blir en anstormning som kommer att spridas från krönikörer och kränkta kulturpersonligheter till tv-soffor.” ”Och vi kan alltid räkna med anstormande miljöpolitiker”. Patrik Lundbergs krönika visar vägen (Expressen).

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

14 svar på 2953: Den moderna satiren

 1. Jor-El skriver:

  Som sagt, satiren skriver sig själv i realtid nuförtiden. Sen gäller det att hålla tungan rätt i mun när man ska referera till vem som gjort reportaget om det svårhanterliga n-ordet. Halka fel på en vokal eller betoningen och det är kört även där.

  Sölvesborgs-priden ser ut att bli ett obligatorium för alla do-gooders. Be there or be fascist!

 2. Jor-El skriver:

  Idag håller jag koll på och stöttar Joakim Lamotte när han utmanar dräggens våldsmonopol i Kronogården, Trollhättan. Något som varken Polisen eller SVT har mäktat med…

 3. Ulf skriver:

  ”Jor-El” verkar vara en person som ser den svenska traditionen att ”knacka bög” i ett romantiskt skimmer.

  Inte så konstigt då denna sed är en gammal svensk tradition och ”Jor-El” verkar ju gilla det gamla fina folkhemssverige där homosexualitet var en dödssynd.

 4. Dan Park skriver:

  Betyder N-ordet Nazist.

 5. Jor-El skriver:

  Jag förutsätter med samma slutledningsförmåga och samma antagonistiska halmgubbekonstruktion som Ulf själv använder att han sluter upp i Sölvesborg för att ”knacka sverigedemokrat” och måla stan röd med menskonst.
  Tiden är knapp, 30-talet är snart här, igen. Kämpa!

 6. Ulf skriver:

  Dödligt våld mot homosexuella män på grund av deras sexuella läggning har varit en realitet i Sverige under decennier.
  Jag känner inte till något dödligt våld mot sverigedemokrater som liknar det som riktats mot homosexuella män.

  Kanske ”Jor-El” kan upplysa mig om den saken?

 7. Från Graven skriver:

  Men idag är det tvärtom ett brott att diskriminera homosexuella i Sverige. Däremot är homosexualitet ett brott som bestraffas med döden i många islamska stater.

  Ulf/Ola är så kåt på att basha Sverige att han inte har tid med de petitesser som homosexuella utsätts för under sharialag.

 8. Från Graven skriver:

  Hatten av för din bitterhet, Ola

  Behöver du låna en slant? 😆 😆 😆

 9. Jor-El skriver:

  Ulf är hysterisk. Vad gäller Sölvesborg nöjer jag mig med att som tidigare citera, och stödja, kommunalrådet Louise Erixon i sitt uttalande om den annonserade pride-festivalen och bråket om den uteblivna regnbågsflaggan på kommunala stänger:

  ”– Vår svenska fana representerar alla våra medborgare oavsett olikheter, och det räcker mycket väl. Och nu kommer vi få ett pridetåg till Sölvesborg, ryktas det om. Det tycker jag är en fantastisk utveckling av den här debatten. Då får vi precis som vi vill – att civilsamhälle, organisationer och privatpersoner flaggar och opinionsbildar. Men kommunen som institution håller sig neutral.”

  Homofobi?

 10. Ulf skriver:

  Louise Erixon företräder ett parti som har homofobi som affärsidé. Svårare än så är det inte.

 11. Ulf skriver:

  Louise Erixon är ju som person ett riktigt charmtroll. År 2006 dömdes hon för att ha misshandlat en annan ung kvinna. Louise vägrade att betala det skadestånd som domstolen beslutat om.
  Inte förrän hon blev kandidat till Europaparlamentet för SD ersatte hon den misshandlade kvinnan.

  En tjej som verkligen inger förtroende. Åtminstone verkar ”Jor-El” tycka så.

 12. Från Graven skriver:

  Saxat från SD’s hemsida:

  HBT+
  Sverige ska fortsätta att vara ett tolerant och öppet land där alla har samma rättigheter, oavsett sexuell läggning eller identitet.

 13. Från Graven skriver:

  Brunei implementerar stening till döds i de sharia-baserade anti-LGTB-lagarna:

  https://www.bbc.com/news/world-asia-47769964

  Ett av tusentals exempel på det svåra tillståndet för LGTB i islamska stater.

 14. Jor-El skriver:

  Ulf gör det enkelt för sig. Men om man bryter ner demografin i det nutida Sverige tror jag att påståendet att Islam är en religion med homofobi som affärsidé har större bäring än att SD är ett parti med samma affärsidé (jämför gärna Koranen jämte SD’s partiprogram vad gäller ämnet homosexualitet). Det förra kommer vi dock aldrig se Ulf oja sig över.

  https://www.aftonbladet.se/debatt/a/70M8nW/jag-ar-homosexuell–och-rostar-pa-sd

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sd-upphor-med-bistandet-till-lander-som-kriminaliserat-homosexualitet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.