2946: Allt är möjligt som filosoferna brukar säga

Man skall inte underskatta statsministerns kreativa förmåga. Idag fann han en brilliant förklaring på (de gåtfulla och onämnbara) ungdomsgängens brottslighet. Ingen hade fattat att det beror på fem år gamla skattesänkningar. Så får det sägas att alla inte är övertygade men det är klart att hans politiska motståndare måste passa på tillfället att bedriva opinion (Expressen).

Även om statsministerns verklighetsbild bättre skulle göra sig gällande inom konstkritiken har han en fjärdedel av väljarna bakom sig. Han har visserligen förlorat några procent sedan valet men eftersom han med sitt uttalande antyder skattehöjningar kommer förmodligen fler väljare att sluta upp i leden. Höga skatter torde vara något som Sverige lyckats skapa på egen hand.

Angående SAS-filmen som också idag tilldrar sig stor uppmärksamhet har man kunnat se listor lite varstans på vad Skandinavien har producerat. Inte för att saken handlar om det, men även om det redan är bestämt att särskilt Sverige inte har lämnat några väsentliga bidrag kan jag ändå tillfoga några specifika konstinsatser.

Danmark har Guldåldern (måleri, skulptur och Kierkegaard) under första delen av 1800-talet.

Sekelskiftesmåleriet i Norden ”Nordiskt ljus”, något som väckte stor uppmärksamhet när det samlades till en utställning i början på 1980-talet.

Norge har Munch, den helt oslagbara gestalten i den Skandinaviska kulturen.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

8 svar på 2946: Allt är möjligt som filosoferna brukar säga

 1. Jaha Johoansson skriver:

  Vi har konstnärligt utformade såssepenisar som Kristallvertikalaccent och Turning Torso. Zorn och Liljefors är kanske inte unika nog?

 2. Lars Vilks skriver:

  Zorn och Liljefors är en del i samlingen Nordiskt Ljus.

 3. Galne Gunnar skriver:

  Ändringar i LAS orsakar sexualbrott och tio år gamla skattesänkningar lägger grunden för vågen av nutida förnedringsrån.
  Visst herr statsminister, men jag välkomnar dina sagor om samhällsutvecklingen, som gör dumstruten desto tydligare. Och hoppas ditt nuvarande regeringsunderlag, som genomförde dessa skattesänkningar, känner sig riktigt förnedrade.
  Krascha och brinn tillsammans!

 4. Jor-El skriver:

  De socioekonomiska faktorerna seglar på grund. Hemska tanke, tänk om det handlar om kultur och självvald antagonism mot majoritetsbefolkningen.

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/mamman-till-pojken-som-ranade-och-fornedrade-liam-skams

 5. minnesdagen skriver:

  Jag var på Munch-museet i Oslo. Det fanns inte mycket att se där. Mest uttällningar av andra konstnärer. Sedan gick vi in på Nationalmuseum. Och där hängde Munchs 2-3 mest kända tavlor.

  Munch passar dock inte in i ”Nordiskt ljus”. Munch är snarare ”Nordiskt mörker”.

 6. Lars Vilks skriver:

  Munch var en huvudfigur i utställningen Nordiskt ljus. Och han passar väl in främst genom sina välkända strandmålningar.

 7. Per skriver:

  Jor-El
  Apropå “tänk om det handlar om kultur …” när det gäller barnrånen osv
  Man kan väl helt enkelt påstå att vänstern är KULTURFÖRNEKARE, i flera avseenden.

 8. Jor-El skriver:

  Ett snille med hjärtat på rätta stället har hittat källan till nutida förnedringsrån bland ungdomar – en händelse på Lundsbergs internat för nio år sedan. Endast barbariet är ursvenskt…

  https://twitter.com/NegraE/status/1229314438622334976

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.