2925: Förhandlingsmästaren delar med sig.

De politiska partierna har blivit skådespelarna i den dag och natt pågående pjäsen ”Nästan alla skall med”. Det intressanta är att samtliga partier kan få åtminstone en liten bit av kakan. Bland de regeringsstödjande partierna är Vänsterpartiet den yttersta länken som inte riktigt får vara med utan enbart får vara glad över att ändå ge sitt stöd. Det har ju visat sig att Löfven och Socialdemokraterna hyser en stor skräck för nyval. För att förhindra att en sådan katastrof utbryter har man trollmästaren själv, alltså Löfven. Även Jonas Sjöstedt har förstått hur slipstenen skall dras. Nu är det marknadshyror och arbetsrätten som får Sjöstedt att barskt uttala sig: ”Vi kommer att starta förberedelser för nyval” (Aftonbladet). Varken Löfven eller Sjöstedt vill ha nyval men det skulle kunna tvingas fram om Löfven gav kalla handen. Men det kommer han naturligtvis inte att göra. Standardlösningen är att meddela att ärendena kommer att utredas och först när det är gjort är det möjligt att ta ställning. Och då är det samtidigt dags för nästa val. Så kan man få en händelse att se ut som en riktig händelse men det handlar givetvis om att bli synlig med en synpunkt som retoriskt kan tilltala presumtiva röster.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

8 svar på 2925: Förhandlingsmästaren delar med sig.

 1. Igor skriver:

  Sannolikheten för nyval torde vara noll. Juntan vill inte ha det, vänsterpartiet vill inte ha det. K,M och SD vill kanske men har 154 mandat där det krävs 175. Ett nyval skulle kunna ge K+M+SD 175 mandat, den risken tar inte Sjöstedt. De skjuter hellre problemen framför sig.

 2. SSAB skriver:

  Martin Aagård har fått sparken från Aftonbladets kulturredaktion

  Tomrummet blir stort.

  Vem kommer nu att angripa ”kulturkommissarien” Vilks och den ”vidrige” Dan Park?

 3. Från Graven skriver:

  För lite för sent.

  Martin Aagård har skrivit krönikor om hur han var en översittare i skolan och ”njöt av att pissa yngre pojkar i håret”.

  Han är sjuk, och har genom att förekomma snarare än att förekommas med sin bekännelse – naturligtvis genom det ideologiska filtret att sadism inte är en egenskap annat än att man kan mogna och komma ut på den vänsterideologiska banan – lyckats undkomma den egna sidans drev (är man stor på Aftonbladets kulturredaktion så är man).

  Martin Aagård är fortfarande en sadist, men en ideologiskt godkänd sådan.

 4. Från Graven skriver:

  Det säger ganska mycket om Aftonbladet.

  En kommunist, en sadist, en rad sexförbrytare, samt en politisk redaktör som äter snorbusar i direktsänd TV.

 5. Från Graven skriver:

  Kryddat med en mytoman, eller två.

 6. SSAB skriver:

  Kampen mot SD går nu in i ett nytt skede. Pitbull-journalister fungerar inte längre nu behövs ny taktik och strategi efter att brunsmetandet inte fungerade och dom egna idéerna började eka tomma.

 7. Från Graven skriver:

  Men vad skall dom göra?

  Börja fiska i bruna vatten själva (ordning och reda i migrationspolitiken)? Hur blir Aftonbladet en rasistblaska på kort tid med bibehållen trovärdighet inom de egna leden?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.