2893: Hållbart

Uppföljningen av statsministern mindre lyckade framträdande är ännu ett led i den smärtsamma frågan om invandring och asylpolitik. Och den har spätts på med en svenskregistrerad minister i Irak. Under många år framställdes invandringen som en synnerligen lönsam verksamhet men den analysen visade sig enbart vila på några lösa förhoppningar. Det tog dock lång tid innan frågan ens kunde diskuteras offentligt. Så kom brottsligheten och budet är från försvarsalternativet att, som t ex Anders Lindberg (Aftonbladet) och statsministern menar ”enligt forskningen är klass och segregation de viktigaste orsakerna till varför vissa människor hamnar i utanförskap och brott.”

Jovars, det kan säkert vara riktigt. Men det är inget egentligt svar. Hur uppkommer i det här fallet ”klass och segregation”? Naturligtvis genom en invandring som man inte klarar av att integrera. Det har man dessutom vetat länge men utnyttjat makten att tysta ner kritiken och hoppas på ett under.

Betydligt enklare hade varit att långt tidigare lägga alla korten på bordet och sedan komma fram till vad som skulle en, som det heter, ”hållbar” lösning. Nu blev det istället en hållbar lösning för SD.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

6 svar på 2893: Hållbart

 1. Jor-El skriver:

  Det ter sig som Iraks nuvarande försvarsminister lyckats få uppehållstillstånd och sedan blivit svensk medborgare inom loppet av en femårsperiod, dessutom under falskt namn. Därefter lyckats bli sjukskriven för en rätt otydlig diagnos, fortsatt leva på sjukpenning och tagit emot barn- och bostadsbidrag trots att han har bott utomlands i flera år.

  Den nyheten landade nog fint hos svenska fattigpensionärer och andra förstahandsvittnen av ett överansträngt välfärdssystem.
  Vi måste stå upp för det öppna och inkluderande samhället! Den svenska modellen.

  Förutom att (S) självskadebeteende är förödande för landet är det rätt komiskt att bevittna ett politiskt partis seppuku i slow motion. Nåja, om brödtillgången är osäker får man nöja sig med skådespelet…

  Under devisen – fortsatt idiotförklarande av gamla väljarbasen – rycker även en av rörelsens fotsoldater en lans i dessa tuffa tider. ”Vi försvarar kejsaren till siste man!”

  https://www.aftonbladet.se/debatt/a/P9L9Q6/har-ar-sds-formel-for-att-lura-oss-valjare

 2. CeDe skriver:

  Steffe skulle ju kunna försöka sig på och få irakiskt medborgarskap att dryga ut avgångs vederlaget med.

 3. CeDe skriver:

  Norrmännen har tuffat till sig – har börjat bränna och kasta bort koraner.
  Tja, det man inte har någon glädje av kan man ju lika gärna göra sig av med.

 4. Jor-El skriver:

  I det svenska clownuniversum vi existerar skulle eventuellt ärendet med den irakiske försvarsministern kunna ta ytterligare en skruv.
  Om hans dokumenterade homosexuella äventyr blir offentliga och görs ett case av i Irak kanske vi snart har honom tillbaka i landet igen pga. förnyade ”omständigheter”. Kanske med ytterligare en ny identitet?
  The Show must go on!

 5. minnesdagen skriver:

  Nu i dagarna har Sverige blivit en tryggare plats. En konstnär mindre som är ute och gör Malmö osäkert.
  http://lidlday.blogspot.com/2019/11/ska-infinna-mig-i-fangelse-idag-sa-det.html

 6. Från Graven skriver:

  Om inte Chang Fricks senaste ledare får en och annan på DN’s ledarredaktion att innerst inne skämmas, komma ut och göra avbön, så har de försuttit sista möjligheten till försoning.

  Gör en Anna Dahlberg eller sluta i en lyktstolpe i Finspång!

  https://nyheteridag.se/darfor-sprider-jag-al-shammaris-homosexuella-aventyr-till-omvarlden/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.