2862: En helt vanlig dag

Greta-hatet skördar även i konstvärlden. Ledaren för Amis du Palais de Tokyo (en av de viktigaste platserna för samtidskonst i Paris) gjorde ett grovt påhopp i FB och det är naturligtvis solklart att han har gjort sitt på den posten. Kan man inte hålla sig utan ger efter för temperamentet då blir det då kan det bara gå på ett sätt. Förövarna, ty de är tämligen många, får framlägga sin ödmjuka ursäkt men på sociala medier finns ingen förlåtelse. Antagligen får dessa företeelser ses som en del av nöjesindustrin. (Artforum)

Lars Lindström bjuder nästan alltid på god underhållning. I Expressen funderar han på hur våra onämnbara ungdomar skall uppfostras. Han föreslår inkomstutjämning och god utbildning men sätter sig emot utökade straffskalor. Eftersom den harangen är tämligen mager tröstar han sig med Bruce Springsteen.

Inga sensationer att rapportera. Konsten har inget särskilt att bjuda på. På löpande band kan man läsa att konstnärer undersöker och undersöker utan att det blir särskilt mycket av det. Jag kan dock personligen glädja mig åt att min hälsena har blivit återställd och att jag på allvar kan återuppta konditionsträningen. Ingen har kunnat undgå att vi lever i en tid då människorna är försänkta i sina uppkopplade mobiler. Jag har insett att jag är en avvikare eftersom jag bara får ha en gammaldags mobil utan uppkoppling där man med möda knappar fram ett sms. Någon gång stöter jag på en kvardröjande frände som överraskande halar upp en av gamla sorten. Ibland när jag skall försöka vara diskret tar jag fram mobilen och tittar på samma sätt som omgivningen ner mot den, i mitt fall, helt ointressanta displayen.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

3 svar på 2862: En helt vanlig dag

 1. DanTor skriver:

  Lars V. appropå sista stycket och riktig telefon, omän buren i ficka, och vadå -” vara diskret” kan man som avsikten är att merän ringa på en telefon?

  Enligt mig är det ej en telefon som de flesta brukare betraktar utan endast en display som man tvingats välja jag menar och -telefon! har du sett någon ringa eller samtala – näe inte jag heller ok visst det händer emellanåt men som det verkar kommer mänskligheten att utveckla hand med förlängt och avsmalnat pekfinger seendet alltså ögat kommer att förändras att endast ha justering av skärpan i området runt 650 mm hörseln då menar vän av ordning – ehmm deblir en rysare.
  Själv har jag en Nokia 3510i anno 2002 funkar fint ännu, jajo, i-bokstav i kombinationen står för det lilla extra, då, blandannat först med färg display svindlande 95×65 pixlar (ca 30x25mm) stby-tid ca 12 dagar.

  Näee har aldrig sänt ett sms tar endast emot och omså, ringer-upp.
  Gör dig fri ”på riktigt”, -se och inse hör och förstå.

 2. Jor-El skriver:

  Ack ja, den ”smarta telefonen” – Liftarens Guide till Galaxen. En i sig fantastisk uppfinning, men ett sådant otyg i händerna på så många människor. Dokumenterare och förmedlare av en uppsjö av trivialiteter och meningslösheter från arla morgon till sena kvällen. Den ständigt böjda nacken ner i sextumsskärmen. Svansen som viftar på hunden, det digitala heroinet som doseras jämt över dygnets alla timmar. En nedskräpare av det offentliga rummet och multiverktyget i en modern dystopi med kringvandrande zombies, fysiskt närvarande men i medvetandet ständigt någonannanstans.

 3. Kenneth Karlsson skriver:

  Hej frände. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.