2861: Ännu en dag i flödet

Klimatet är stort och det kör för fullt. Stora församlingar är ute på gatorna. Greta stiger mot höjder som är närmast unika i mediebranschen. Ärkebiskopen ser paralleller med de gammaltestamentliga profeterna (Expressen). Nå, allt det tillhör rond 1 som kommer att rulla på ett tag till. Sedan är det tänkt att det skall göras något. Betydligt svårare. Frida Boisen uppmanar den enskilde att börja ett nytt liv och bli medveten lågkonsument (Aftonbladet). Det kan säkert tilltala en mindre del av församlingen. Men när förändringens vind skall blåsa kommer den också att alstra en motkraft. Varje system har en omfattande tröghetsfaktor och det lär inte bli annorlunda i det här fallet. Inte oväntat ser socialisterna en möjlighet att vinna terräng, bort med kapitalismen (socialisterna). Men det är inte troligt att man kör över demokratin och då blir det partierna som med lämpliga förslag och lockbeten skall samla sina röster.

De mystiska ungdomarna dyker upp igen med stenkastning på pensionärer. Lite besvärande men det rör sig bara om några bingospelare och ingen lär ha blivit allvarligt skadad (Aftonbladet).

Ingen kan klaga på kreativiteten inom svensk flyktingpolitik. Det kostar en del men jag har hört sägas att Sverige har råd (Expressen).

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

24 svar på 2861: Ännu en dag i flödet

 1. Jor-El skriver:

  Nu tror jag bestämt det blev lite knas med dagens blogpost. Sista länken leder till samma ställe som den i stycket ovanför.
  Kanske ska den pekas hit istället?
  https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/sa-mojliggjorde-alliansen-brukarimport-till-sverige/

 2. Lars Vilks skriver:

  Du har så rätt. Ber om ursäkt.

 3. CeDe skriver:

  Först värdegrunden, nu avgrunden – hur mycket rikare jorden kommer att bli efter alla jippon återstår för överlevarna att se.
  Att Greta med familj kammat in flera miljoner är dock de facto.

 4. Ivan Orch skriver:

  Din ”tröghetsfaktor” har ett namn; Le Chateliers princip. “Ändring av en variabel som påverkar en reaktion i jämvikt leder till ett gensvar som motverkar variabel-ändringen”. Ett exempel; när koldioxiden ökar, ökar också naturens gensvar, processer i naturen som konsumerar koldioxid stimuleras av ökad koldioxid, och modererar ökningen av koldioxid. Fungerande marknader har likheter; om någon släpper en elektronisk apparat som ger dem monopol, dyker konkurrerande kopior upp rätt fort.

  De som är besatta av hat tror att det finns en slags Greta-hatare. Den som sett klimatgretas ”how dare you-exorcism”, med ansiktet förvridet av raseri, ser varifrån hatet emanerar. Vem har stulit Gretas barndom, vem har fyllt hennes liv med klimathat?
  Hennes föräldrar och svensk grundskola.

 5. Från Graven skriver:

  Le Chateliers princip rör förändringar av kemiska reaktioner i jämvikt, det vill säga reversibla reaktioner.

  Fotosyntesen är ingen reversibel reaktion.

  Sätt på dig en dumstrut och ställ dig i hörnet. Eller bättre: lär dig kemi.

 6. Per skriver:

  Från Graven
  Men nu var det ju så enligt NASA att jorden har blivit grönare, och öknarna minskar i utbredning, till störstavdelen pga ökad CO2-halt. Är vi överens om detta nu? Du glider undan besserwisser!

 7. Från Graven skriver:

  Per

  Min poäng är att enligt dig så deltager NASA i en gigantisk konspiration (på fullt allvar, enligt dig), ena dagen, men är plötsligt ett sanningsvittne nästa, när deras data passar dig. Sakfrågan kommer därmed att bli meningslös att diskutera med en konspirationsteoretiker av din kaliber.

  Men visst, skicka länken till källan så skall jag gärna granska den.

 8. Per skriver:

  Från Graven
  Här får du länken igen.
  https://www.nasa.gov/feature/goddard/2016/carbon-dioxide-fertilization-greening-earth
  Jag har inte koll på de amerikanska myndigheterna. Vet inte om jag sagt att specifikt NASA, eller NOAH och allt vad de heter, deltar som myndigheter. Vad jag skrev var att anställda/ forskare knutna till sådana har fejkat bl.a. temperaturdata-serier. Men detta är inte intressant nu utan frågan är om vi, är överens om att jorden blivit grönare och även öknarna minskat i omfattning pga ökad CO2-halt. Som NASAs satellitbilder visar enligt ovanstående text.

 9. minnesdagen skriver:

  ” stulit Gretas barndom” ?
  Jag tror Greta har en ovanligt intressant och spännande barndom. Det är väl inget fel att värna om miljön. Bara ingen utnyttjar detta för sina egna syften.

  Jag minns från min uppväxt på 1970-talet att miljörörelsen växte sig ganska stor, och sedan på 80-talet kom Miljöpartiet. Då kändes det partiet relevant. Men sedan blev dom på något märkligt sätt extremliberala galningar, och brydde sig inte längre om miljön. Utan tvärtom. Den enda politik de bedrev, i form av vågmästare, var att ställa krav på total gränslöshet och total ansvarslöshet.

 10. Från Graven skriver:

  Per

  Det är vi.

  Det finns även fler studier som visar på ökad växtlighet; inklusive ökad produktivitet från odlingsmark.

 11. pöbeln skriver:

  Per
  Här är något för dig. En konservativs syn på AGW och vad som bör göras. Jag visste förresten inte att Margret Thatcher var en av de första politikerna som ville ta ledartröjan för att reducera CO2.

  https://www.youtube.com/watch?v=D99qI42KGB0

 12. pöbeln skriver:

  Cede
  ”Hur vågar du segla till USA på en kolfiberbåt som du inte har byggt själv och som kostar 15 miljoner pund, pengar som du inte har tjänat själv, och som har en reservdieselmotor som du inte har nämnt”, skriver Clarkson.

  Hahaha…vilken snöflinga du grävt fram.

 13. pöbeln skriver:

  Cede
  Att du är så undergiven och gillar pappor comes as no suprise.

  Jeremy Clarkson är mest känd för att ha lett tv-programmet ”Top Gear”, som han sparkades från efter att ha anklagats för att ha misshandlat en av programmets producenter.

  I maj 2014 fick Clarkson också en varning efter ett rasistiskt uttalande under inspelningarna av programmet.

 14. CeDe skriver:

  Mera kan du , pöbeln. Det där var magert!

 15. CeDe skriver:

  Att du inte fattar att den vuxenvärld som Greta föraktar och anklagar är just den värld som gjort det möjligt för henne att agera som hon gör.

 16. pöbeln skriver:

  Många i den vuxenvärlden är ju såklart vuxna, dom är det ju inget problem med.

  Sen finns det bebisar som inte vill lita på vetenskapen, och några ondskefulla oljebaroner.

 17. CeDe skriver:

  Du fattar fortfarande inte poängen. Orkar inte tjata mer med dig.

 18. Per skriver:

  Någon brittsommar tycks det inte bli detta år.
  I norra Norrland började vintern i slutet av september.
  Rekordkyla i Kanada och norra USA. Osv. Se ”Ice age now”.
  Nu börjar även jag bli orolig för climate change.
  Blir intessant att följa nyhetsrapporteringen i mainstreammedia framöver.

 19. Per skriver:

  Från Graven
  Är det en symbol för att den så kallade klimatpolitiken håller på att kapsejsa?
  https://notrickszone.com/2019/09/30/new-study-modern-arctic-sea-ice-cover-is-present-months-longer-than-nearly-all-of-the-last-8000-years/

 20. CeDe skriver:

  Du drar dina slutsatser pöbeln, helt i fas med ditt intellekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.