2860: Återkomsterna

Återkomsten, ja, vid Triangeln i Malmö har det blivit oroligt därför att ungdomar har återkommit. Att gruppen nämns ospecificerat väcker en viss misstanke om vad det kan röra sig om. Det torde knappast röra sig om miljöaktivister. (Aftonbladet)

SD har fått vind i seglen i den senaste opinionsmätningen. Lena Mellin skriver om de misslyckade taktiker som övriga partier har ägnat sig åt utan någon som helst framgång. Det intressanta är att de måste vara medvetna om detta. Likväl byter man inte taktik. Antingen är det brist på kreativitet eller att man anser att envishet är en dygd.

Kunskapssamhället föreslås få en ytterligare sänkning genom att man skall ta bort undervisning om antiken. Mera plats åt att delge rätt värdegrund kan man anta. (SR)

David Lagercrantz skriver en rätt märklig krönika där han försvarar yttrandefriheten och sanningen. Att det skulle förekomma bomber och bilbränder i Sverige är något som han tillbakavisar. Påhitt av de högerextrema. I varje fall är det inget större problem. Istället skall vi ha det fria ordet men framför allt sträva efter sanningsbegreppet. Det verkar som om den ende som har något sådant begrepp är Lagerkrantz själv. I dessa tider med narcissiska män, som han skriver. (Expressen)

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

7 svar på 2860: Återkomsterna

 1. PL skriver:

  Exploderade det bomber, pepprades husfasader av kulor från halvautomatiska militära vapen eller brann parkerade bilar på nästan daglig basis när undertecknad gick i skolan i en svensk storstad under sextiotalet? Så måste det ha varit eftersom en mängd inflytelserika samhällsdebattörer unisont förkunnar att skjutningar, explosioner och sprängningar har minskat under senare år till en nästan försumlig nivå. Man tycker borde vara en smal sak för debattörer som Andreas Magnusson på magasinet Paragraf, Oisin Cantwell på AB eller Alex Schulman på Expressen att gräva fram statistik från de våldsamma åren runt 1970 att jämföra med dagens fredliga Sverige. Mina egna minnen från skolåren var att vi bodde i ett mycket fredligt land bortsett från när Clark hade rånat någon bank eller har jag missat något?

 2. minnesdagen skriver:

  Bort med upplysningen.
  Mera plats åt propaganda skapad av Sovjetunionen, och de övriga allierade.

  I London på 1940-talet. Låter som George Orwell 1984, skriven 1948 :
  ”Tusentals tyska krigsfångar ut­sattes under och efter andra världskriget för fysiska och psykiska övergrepp i Storbritannien. Det hävdar den brittiske journalisten Ian Cobain, som i en bok baserad på officiella dokument och vittnesmål bekräftar existensen av nio tortyrcentra på brittisk mark.
  Värst var den s k London Cage. Under kriget fördes enligt Cobain 3?573 tyskar till London, och över tusen av dem tvingades erkänna eller skriva under vittnesmål. Fångarna piskades, förvägrades mat och vila och hotades med död och lemlästning av de brittiska vakterna.Informationen kommer till största delen från London Cage-chefen Alexander Scotlands egna memoarer.”

 3. CeDe skriver:

  Och mer vind i seglen har SD fått nu när även Centern vill förbjuda omskärelse av små gossebarn om inte medicinska skäl föreligger.

  Den mänskliga integriteten ska nu trumfa religionsfriheten.

  Ett stort steg i rätt riktning för oss humanister.

 4. PL skriver:

  Bra beslut av centerns partistämma, kroppslig integritet hos små barn väger högre än religiösa dogmer. Om det nu blir en lag av detta blir det ett stöd till både judiska och muslimska föräldrar som inte vill utsätta sina små pojkar för ett ingrepp som är stympande och förenat med stor risk för komplikationer. Att omskära gossebarn var något som judarna lärde sig i Egypten där omskärelsen var ett sätt att märka slavar. Patriarken Abrahams ”förbund” med Herren i 1:a Mosebok måste ses som en ren efterhandskonstruktion eftersom Moseböckerna skrevs långt efter Abrahams död. Muslimerna tog i sin tur upp seden att omskära sina pojkar från judarna. En bisarr regel från Talmud: Efter tre avlidna gossebarn (av blodförlust eller blodförgiftning)behöver föräldrarna ej omskära sin fjärde son.

 5. CeDe skriver:

  Ja, heder åt Centerns stämma även om partiledningen är tveksamma då ju förslaget skulle kunna minimera deras väljarkår.
  Hur som, det är bra att denna glödheta fråga äntligen kommer upp på någons dagordning.
  Det ska inte längre gå att kunna gömma sig bakom religioners perversa påbud.

 6. CeDe skriver:

  Annie Lööf beklagar sig nu inför muslimer och judar det beslutet stämman tog för att verka för förbud mot omskärelse.
  Annie var noga med att poängtera att man ska hålla religionsfriheten högt.

  Ren prostitution i mitt tycke!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.