2852: Vem vann idag?

Vem vann idag? Moderaterna har svårigheter med profileringen men förslaget om söndagsöppet på Systembolaget blev en liten vinnare, livligt kommenterad i pressen. Partiet har  blivit igenkännbart. Bomben i Lund förstås, utan direkt partitillhörighet. Men man kommer inte ifrån att det börjar bli lite tjatigt. Men det tillför den spännande dragkampen mellan otryggare Sverige/tryggare Sverige en pinne upp eller ner, hur man nu ser på saken.

Klimatet har, trots Greta-effekten, fallit bland de samhällsfrågor som medborgarna anser mest ömmande (SVT). Ofrånkomligt att det är en abstrakt fråga vars styrka ligger i apokalyps och undergång. Det kan vara spännande men det släpper efter hand när det inte går att se några konkreta och omedelbara bevis. Förra sommarens värmerekord var tillräckligt för att hålla igång intresset men i år blev sommaren rätt skral och medborgarna fick annat att fundera på. Dessutom är åtgärderna inte upphetsande, skatter och ökade levnadskostnader ger ingen sexig nyhet. Och angående Greta kan man inte komma ifrån att det intressantaste är fenomenet Greta. Därför lär skribenten i GP inte vinna många anhängare när han vill ge sig på klimatkrisen med marxismen i en utopisk kamp mot kapitalismen.

Sölvesborg har lyckats hålla sig kvar på kartan. Genialt att kommunen vägrar hissa den heliga prideflaggan. Jag kan medge att prideflaggan med fördel skulle vaja i t ex Iran eller på en del platser i Östeuropa men i Sverige är det numera en symbol för den bekväma konventionaliteten: Se vi är goda och står för allas lika värde. Trampa på den och mediekommentarerna kommer i laviner. SVT

Så länge man orkar och det gör vi länge. Det har blivit populärt och är så välment och kärt: Den lätt överraskande nyheten som sätter twitter och FB i brand. Och innan kvällen det kommer flera.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

7 svar på 2852: Vem vann idag?

 1. CeDe skriver:

  Båten har tagits hem av fem båtsmän som flugits till USA.
  Frågan är hur Klimat-Greta ska ta sig tillbaka till Sverige – i luftballong kanske?

 2. DanTor skriver:

  Lars V. sista stycket och -” Så länge man orkar” , seså gaska upp dig sådant duger icke sämförelsevis och i Gbg ska det aktiveras en i centrumcirklar flanerande person, under sin livstid, som slags konstverk, påtal om vajjande pride-flagga ”t.ex Iran” eller i vissa delar av föredetta Sovjet.

  Börjar så smått se likt dig, fel?, att begrunda händelseförloppen i Sverige som en installation av type preformans och därmed dina slutord parat med centrumcirklanden -” Och innan kvällen det kommer flera.”

 3. Ulf skriver:

  Om homosexualitet inte var ett problem i Sverige så skulle naturligtvis prideflaggan fortfarande vaja i Sölvesborg.

  Jag ser också att ”Nya Tider” har kommit på att George Soros står bakom Greta Thunberg.
  Greta är uppenbarligen en del av en judisk konspiration om vi får tro ”Nya Tider”.

 4. Från Graven skriver:

  Ser man på!

  Är det möjligen så att Ulf börjar reda ut skillnaden mellan ”Nya Tider” och ”Nyheter idag”!?

  Undrens tid kanske ännu inte är över!

 5. Från Graven skriver:

  SD vill gå med i pride-tåget.
  Pride vägrar.
  Media-Sverige nickar gillande.
  SD-styrda Sölvesborg vägrar flyga pride-fanan från kommunhuset.
  Media-Sverige går i taket.

  😆 😆 😆

 6. Ulf skriver:

  Sverigedemokraterna har homofobi som affärsidé . Självklart är det partiet inte välkommet i Pridetåget.
  Antisemiten ”Från Graven” verkar också vara homofob. Jag är inte förvånad.

 7. Från Graven skriver:

  …och jag kastar PET-flaskor i soporna, och fäller inte ned locket efter mig!

  😆 😆 😆

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.