2846: När man skulle visa handlingskraft

Gängskjutningarna har blivit en påträngande politisk fråga och i ett sådant läge måste politikerna företa sig något. Störst ansvar ligger naturligtvis hos regeringspartiet. Men regeringen är beroende av en del andra partier och därmed finns det många åsikter. Med den utgångspunkten faller det sig naturligt att inbjuda de andra partierna till samtal om vad som bör göras. Något omedelbart resultat blir det inte eftersom man först måste diskutera vilka som skall få vara med. Alldeles som det brukar kommer det att handla om SD. Inrikesministern menar att de har fel värdegrund och därför bör uteslutas. Det tycker inte moderaterna.

Att man kallar till samverkan är taktiskt sett riktigt. Även om Expressens ledare lätt genomskådar strategin. Man kan lugnt räkna med att det inte blir något egentligt resultat av en sådan sammankomst. Men man vinner tid och under tiden dyker det upp något annat som drar till sig intresset och gängskjutningarna kanske återgår till en mera normal nivå.

Att man ständigt hänger upp sig på SD torde vara ett ideologiskt restparti. Det finns inte mycket kvar av partiernas ideologier men åtminstone kan man haka fast sig vid värdegrunden. Det är knappast någon strategisk vinst, inte heller torde den ge fler röster men något må man stå upp för. Trots att Lena Mellin ser det absurda (Aftonbladet).

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

4 svar på 2846: När man skulle visa handlingskraft

 1. CeDe skriver:

  Ja det är ju olikt folk vi tagit in enligt vissa. Unga som utan att blinka slår ner en lärare eller sparkar omkull en pensionär och även misshandlar och dödar oskyldiga djur under högljudda skrattsalvor.
  Vi kan lugnt tala om olika värderingar men börja i rätt ende.

 2. CeDe skriver:

  Dagens bryderi från Aftonbladet:

  ”Mer än nio taxibilar av tio kör för fort på 80-vägsträckor”

 3. Oban skriver:

  Amineh uppvisar handlingskraft sitter kvar i riksdagen som peshmerga. Därmed får S+Mp+V+C 174, men 194 med ”liberalerna”. Tänk att de inte tänkte på det, och tänk att man inte är förvånad.

 4. Jor-El skriver:

  Skönt att SD ska hållas borta från samtalen, så inga skrivningar om koncentrationsläger runt Järvafältet letar sig in i slutresultatet. Och inte mer än rätt, nu får de sju som dragit in skiten i farstun försöka städa upp efter sig själva.
  En stilla önskan dock – de som eventuellt uttrycker ökat antal fritidsgårdar som en viktig åtgärd mot gängkriminaliteten försvinner genom en lucka i golvet, aktiverad av en knapptryckning från Mikael Dammberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.