2833: Hot sätter stopp för konst i Japan

På triennaler och biennaler bör man visa det man brukar, alltså okontroversiella verk. Det kan fungera väl och kritiker och publik kan efter eget skön kalla en del verk för kontroversiella när man tänker sig att någon skulle kunna reagera.

Men blir det reaktioner är det värre. Så gick det för ett av de stora evenemangen i Japan, Aichi-triennalen. Utställningstiteln ”After ’Freedom of Expression?’” kunde inte riktigt leva upp till sin titel utan efter hot mot skulpturen Statue of a Girl of Peace av de koreanska konstnärerna Kim Seo-kyung och Kim Eun-sung fick man stänga. Protester har inkommit vilket får sägas vara behövligt. I varje fall kan konsten ännu vara lite farlig. (artnet)

Det här inlägget postades i Biennaler, yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.