2832; Vad som kan vara rätt och riktigt i politiken

Per Wirtén är djupt bekymrad över politikens brist på ”sanningen” (Expressen). Man kan ana att hans verkliga bekymmer sedan lång tid är Trump och en del lokala förmågor som Hanif Bali. Men ”sanningen” om det han är bekymrad över borde kanske ha fått några rader. En politiker kan inte med fördel hålla sig till ”sanningen” eller låt oss tona ner det till ”nyanserad framställning”. Med nyanserad framställning vinner man inga röster. En politiker får servera det som verkar bäst, vara inkorrekt (under förutsättning att det fungerar (och det gör det ofta), ta saker ur sin kontext, vinkla efter eget skön osv. Och idag kan man gå väldigt långt eftersom så många röster deltar i de alltmer känslomässiga utspelen.

Wirtén tror att vi skall komma tillrätta med sakernas tillstånd genom att ta allt som sägs på allvar. Alltså att vara blind för det som faktiskt sägs, antingen det rör sig om rena fantasier eller har en ironisk mening. Han får väl själv ta sig an detta uppdrag där han uppenbarligen inte menar vad han säger. ”Sanningen” finns inte ens i hans eget koncept.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

2 svar på 2832; Vad som kan vara rätt och riktigt i politiken

  1. Yosip skriver:

    Så går det när de som skall granska kritiskt istället står bredvid och hejar på.

  2. DanTor skriver:

    Lars denbeske V. -”Han får väl själv ta sig an detta uppdrag

    Jupp och har noterat att sedan länge att dimman börjar skingras från bilden av, källan.
    Det bli mer uppenbart att det är tunnsått med kanonmat, får själva stiga fram mot den glesa fronten. Dennes darrigt nervösa och av rädsla ryckiga tankarna stiger upp ur dokumentet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.