2830: Små, små ord i politiken

I dagens politik finner vi en del nya formuleringar. ”Storbråk” har förekommit en tid och det hyser ett mystiskt drag eftersom det tycks finnas något outgrundligt i det. Vilka ligger bakom detta? Nu har vi också ”tumult” som verkar fungera på samma sätt (Expressen). Ungefär ”lite tumult får man stå ut med, sådant är förekommande bland anonyma invånare. Bomben vid stadshuset i Landskrona (SvT) föranledde en politiker att uttala sig i teve: ”Fullständigt oacceptabelt”. ”Oacceptabelt” har förekommit under en längre tid ofta när det har handlat om uppenbart allvarliga brott. Men det som gör uttrycket mindre lämpligt är att det relativiserar. Ungefär ”det här var fullständigt oacceptabelt, men hade det varit en mindre smäll kunde det kanske ha gått för sig.”

Det torde vara så att dessa omskrivningar är ett sätt att göra händelserna lite mindre allvarliga och framför allt undvika att ge någon upplysning om vem som ligger bakom. Det blir i alla fall lite mera spännande med sådana framställningar.

Det här inlägget postades i Projekt. Bokmärk permalänken.

30 svar på 2830: Små, små ord i politiken

 1. Jor-El skriver:

  Vilka som ligger bakom dessa ”storbråk” och ”tumult”? Det gör olika ”grupperingar”! Men såvida dessa inte består av fotbollshuliganer framställs de oftast som helt identitetslösa. Helt random sammanslutningar av människor som av helt okända anledningar börjar puckla på en mängd andra människor. Life is a mystery…

 2. Per skriver:

  Istället för ”grävande” journalister har fått mörkläggnings-”journalister”. Som mest sysslar med att blanda bort korten.

 3. Yosip skriver:

  Svensk media har en anonymiseringsambition i klass med en bättre VPN-tunnel; såvida det inte rör sig om allmänt accepterade hatobjekt såsom t ex kriminella mc-gäng eller, som nämnts, fotbollshuliganer. Ibland kan man fråga sig för vem de (svenska) pressetiska reglerna är utformade, är de kanske enbart till för att påvisa den svenska journalistkårens höga moral och ädla mål.

 4. minnesdagen skriver:

  ”Fullständigt oacceptabelt”
  – väldigt tydligt med fullständigt. Man förstår att han menar det.

  Ungefär som att inte tro på förintelsen. Det är också fullständigt oacceptabelt.
  Tänk att amerikanerna råkade snubbla på lampskärmar av hud och krympta huvuden när de traskade runt i Buchenwald. Från Amerika dessutom.

  ”A lesser known fact is that recovered with other -medical artifacts- from the concentration camp at Buchenwald, Germany, were two human shrunken heads.
  Documentation indicated that they were made from two Jewish Polish prisoners that tried to escape and were later executed.
  One of the heads was later used as evidence of SS atrocities in the Nuremberg trials in 1945-46. It was later discovered that, although authentic in nature, the shrunken heads were, in fact, not Jewish or Polish, but all the way from the Equatorial jungles of South America.”

 5. Från Graven skriver:

  Vet du, minnesdagen, du borde slå dig ihop med Per.

 6. Boris skriver:

  https://www.svt.se/kultur/film/inte-en-samproduktion-med-svt

  Små små ord från SvT om att de dragit sig ur en samproduktion som inte sanktionerats. I ”Watching the moon at night” påminns om muslimernas eviga judehat, och judehatets ständiga närvaro i internationell terrorism. Notera hur den enda förklaringen från SvT i deras eget medium försäkrar att det med 100% sannolikhet inte handlar om politik, utan att annan förklaring ges, och läsaren lämnar artikeln till 99% säker på att vänsterfascistiskt islamkramande judehatare har dragit i trådarna. Såna trådar som finns ända upp till vår näriga utrikesminister.

 7. minnesdagen skriver:

  Det finns ett pris att betala för alla påhittade och grovt överdrivna övergrepp. När vi väl är en minoritet kan tillvaron bli ytterst bitter.

  Skräckfilmsregissören Alfred Hitchcock kom till Europa 1945 för att spela in filmscener i koncentrationsläger som sedan påstås vara autentiska. Detta finns dokumenterat i filmen ’night will fall’ från 2014.

  Vid denna tid svalt tyska lägerfångar långsamt ihjäl i de allierades läger, och tyskarna blev som levande lik. Samma sak hände i vissa sovjetiska koncentrationsläger. Så vilka de utmärglade personerna i filmsekvenserna egentligen är, det kan man bara gissa.
  https://politische-bildung.rlp.de/fileadmin/download_neu/Publikationen_2015/Rheinwiesenlager.pdf

 8. Ulf skriver:

  Lars Vilks verkar mena att det finns någon slags överenskommelse mellan svenska tidningar om att brott utförda av invandrare ska tystas ned.
  Verkar onekligen ganska långsökt.

 9. Från Graven skriver:

  Lägg märke till hur ”Ulf” (Ola Sch****), rakt under ett förintelseförnekande inlägg, utan att ens höja på ögonbrynen, försöker avfärda Lars Vilks i en invandringskritisk fråga.

  Jag har aldrig sett ”Ulf” (Ola Sch****) ta kampen med förintelseförnekarna på detta forum. Något som däremot Lars Vilks ofta gör.

  Ironin blir inte tydligare än så här när ”Ulf” (Ola Sch****) ofta försöker brunsmeta Lars Vilks för antisemitism därför att förintelseförnekare grasserar på forumet.

 10. Ulf skriver:

  Det är bloggarens uppgift att ta den kampen om han så önskar. Att Lars Vilks inte gör det är hans ensak.
  Det behövs ingen ”brunsmetning” eftersom alla kan läsa vad som skrivs här och göra sin egen bedömning. Precis som Ai Weiweis bekanta antagligen gjorde.

 11. Från Graven skriver:

  Men det har Lars Vilks gjort. Många gånger.

  Du, däremot, har aldrig gjort det. Klockrent exempel ovan.

 12. pöbeln skriver:

  Per
  https://www.youtube.com/watch?v=f7sEhuSbQo8

  Här har du en av dina ”falska” vetenskapsmän som talar om havsnivåhöjning. Kolla på den den är bara 15 minuter.

 13. Per skriver:

  Pöbeln
  Denna man är professor i geologi. Jag tror att det inte är den relevanta vetenskapen för att förstå hur jordens klimat förändras. Jag tror mer att det är astrofyiker och solforskare som kan ge oss kunskap om varför och hur klimatet på jorden alltid är under förändring. Han sysslar mer med resultatet av klimatfärändringar. Sedan lägger han (inspelat 2016) mycket krut på att isen i Antarktis och vid Nordpolen smälter, kommer att smälta bort till stor del under det kommande seklet. Men i dagsläget verkar den öka i omfattning. Hans resonemang bygger på en prognos om eskalerande uppvärmning, men denna process har inte visat sig riktig så här långt.

 14. Isambad skriver:

  Det är ingen brist på vetenskapsmän på någon av alla sidor, men vid framtidsspaning kan de bara gissa. Gissningsvis gissar han fel.

 15. Från Graven skriver:

  Suck

  Temperaturen har inte planat ut – den ökar
  Havsnivån är inte oförändrad – den ökar
  Isarna i Arktis och Antarktis ökar inte – de minskar

  På de konspirationsteoretiska bloggar som Per frekventerar så är det naturligtvis tvärtom.

 16. Per skriver:

  Från Graven
  Vem har påstått att havsnivån är oförändrad, inte ökar? Vem?
  Poängen är att den höjs i samma takt, omfattning som den gjort under de senaste 8000 åren (1-2 mm/år), sedan den stora avsmältningen efter senaste istiden var över. (Om det nu var 8000 år. Uppgiften från S A Mörner.)
  Däremot gavs i Al Gores film från 2006 scenariot att t.ex. delar av Manhattan skulle ligga under vatten idag, eller att Maldiverna skulle vara dränkt. Inget av detta är fallet. Suck!

 17. Från Graven skriver:

  Men Mörner har aldrig publicerat det påståendet eftersom att han noggrant undviker vetenskaplig granskning.

 18. Per skriver:

  Mats Jangdal skriver på Frihetsportalen om Mörner och havsnivådebatten 7 juni 2019. Där länkar han också till en Holländsk studie från 2018 av det holländska ingenjörsföretaget Arcadis som stödjer Mörners uppfattning Holländare borde väl ha koll på om havsnivån stiger oroväckande?

 19. Från Graven skriver:

  Vetenskapligt publicerad?

  Källa i så fall, tack.

 20. Per skriver:

  Från Graven
  Jag vet inget om Mörner egenligen. Men jag gissar att det är en person som haft drivkraften att tänka självständigt. Han har nog också varit starkt engagerad i sitt arbete. Det är troligen också svårt att mäta global förändring av havsnivån.

 21. Från Graven skriver:

  Att påstå att slagruta är en vetenskaplig metod kanske är självständigt, men man skall nog inte sätta särskilt stor tilltro till resulterande dataserier.

 22. Per skriver:

  Från Graven
  Du glider bort från ämnet. Har du källa på att havsnivåhöjningen eskalerar?

 23. pöbeln skriver:

  Per
  Om du är intresserad av politiska sammansvärjningar…här har du en. På direktiv av Donald Trump har NOAA (som graven länkar till ovan) varit tvungen att ta bort ALLA referenser till klimatförändringar. Trump tänker tydligen lika fritt som Mörner.

  Intressant dock är att Pentagon går emot Trump och fortsätter sina förberedelser för en av AGW radikalt förändrad värld.

 24. Per skriver:

  Från Graven
  Skillnaden mellan NOAAs uppgift och Mörners är liten – 3 mm/år istället för 1-2 mm. Det finns säkert olika uppfattningar om dessa mätningars säkerhet. I övrigt TROR NOAA på en snabbare ökning i framtiden?

 25. UH skriver:

  ”dålig stämning” är ett annat uttryck som används flitigt av språkpoliser och språkutvecklare. Jag tror inte att de som spränger en bomb framför ett stadshus, polisstation, skattekontor eller gömmer sprängdeg i sandlådor bryr sig eller kan distinktionen mellan de olika uttrycken. Man skulle kunna av ren nyfikenhet kolla upp hur många som åkt fast för att detonera en bomb på allmän plats eller om man har mer fritid skulle man kolla upp uppklarningsprocenten på alla våldtäkter. Fast nu är jag nog orättvis. Det finns viktigare saker man ägnar sig åt än att lösa den typen av brott. Jag antar att brott av detta slag kommer att klinga av, av sig självt år 2030 eller senare.

 26. Per skriver:

  I denna artikel framgår att en tysk geolog uppskattar den årliga havsnivåökningen till 2-3 mm/år.
  https://notrickszone.com/2019/08/09/malfeasant-omissions-german-flagship-ard-broadcasting-one-sided-drama-making-sea-level-reporting/

 27. mohammad skriver:

  ”Hittills har man trott att havsnivån kommer stiga med en meter fram till år 2100, men ny data visar att det kanske inte bara blir två meter, utan hela tre meter och det redan år 2050 eller 2060.”

  Oj…!!!

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/ny-data-havsnivan-stiger-i-rekordfart

 28. Pulp skriver:

  Sakliga och opartiska fria fantasier från statsnyheternas miljöpartister. Reell global genomsnittlig havshöjning 20 cm till år 2100, ingen alls i skandinavien. Det är meningslöst att ta del av politiska klimatnyheter, de är inte fakta, utan fiktion.

 29. Ludvig K skriver:

  Dr. mohammad, vart tog skärpan vägen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.