2813: ”Vit kultur”, numera en ständig repris

Ständigt ett ältande om ”vit kulturs överlägsenhet”. I en artikel som utgår från klassisk musik kan man t ex ta del av följande:

”Western classical music is not about culture. It’s about whiteness. It’s a combination of European traditions which serve the specious belief that whiteness has a culture—one that is superior to all others. Its main purpose is to be a cultural anchor for the myth of white supremacy. In that regard, people of color can never truly be pioneers of Western classical music. The best we can be are exotic guests: entertainment for the white audiences and an example of how Western classical music is more elite than the cultures of people of color.”

Onekligen blir det svårt att manövrera eftersom kritik mot vit kultur är legio i den kulturen. Samtidigt som den är framgångsrik. Om man kastar en snabb blick på bildkonsten kan man konstatera hur den har slagit genom i hela världen. Konstens som exempel på vit kulturs primära position är inte enbart en maktposition utan även en form för emancipation som inte har någon annan motsvarighet. Konsten som icke-auktoritär och överskridande är svårt att komma ifrån. Som artikelförfattaren skriver är han på insidan av denna kultur och ser sig som outsider-insider. Det är ingen ovanlig hållning och mycket av konstens överskridande baseras på sådana individer.

Det här inlägget postades i konstteori, politik. Bokmärk permalänken.

62 svar på 2813: ”Vit kultur”, numera en ständig repris

 1. CeDe skriver:

  Vem bryr sig om högerpopulism?
  De kloka ser det verkliga hotet som smider i det fördolda och flyttar fram sina positioner.

 2. Från Graven skriver:

  Ur BRÅ’s Rapport 2019:4, Antisemitiska hatbrott:

  Resultaten pekar också på att antisemitism i Västeuropa är mer utbredd bland personer som identifierar sig som muslimer jämfört med den övriga befolkningen.

 3. Mer eller Mindre skriver:

  Kristendom är direkt baserad på judendom. Jesus var jude, de första kristna judiska församlingarna var judiska. Pesach blev påsk. När evangelisternas påskberättelse översattes, blev fariséerna som krävde Jesus korsfästelse översatta med ”judarna”. Så blev folkslaget judar anklagade för juden Jesus död på korset, utförd av romerska soldater.

  Muhammeds lilla bok har en indirekt judisk bakgrund. Abraham, Moses, Jesus et al ingår i hans hittepå. Muhammed meddelade judarna att de hade fel, han visste allt om den enda guden. Han fördrevs från Mecka, han fördrev eller mördade sen judarna från Medina och erövrade Mecka. Sen vällde de muslimska horderna ut från arabiska halvön.

  Idag tar västerlandets vänster på hela västerlandet ansvaret för den okristne Hitlers judeutrotning, västerns barn får höra att kapitalism leder till fascism och att de ska skämmas. Muslimernas barn får däremot lära sig att judarna är onda och judeutrotningen en saga. Stora delar av vår importerade muslimska befolkning hatar judar och hundar sen barndomen, de är programmerade därtill. De är deras Astrid Lindgren.

  BRÅ´s rapport är ett beställningsverk, dekorerat med nutidens vanligaste modeord. Den jämställer 500 nynazister med 500.000 importerade muslimer som badat i judehat sen de föddes. Nynazisternas relativa vikt utgör promilles promilles promillen, de kan inte ändra något. Muslimernas relativa vikt räknas i procent, inte i promilleandelar, de flyttar med ”antifascisternas” benägna stöd in i institutionerna. Är man kritisk till det, kallas man ”rasist”.

  Sveriges i särklass största rasistiska grupp är ”de nyanlända”. De kommer från länder som kollapsar i islam. Muhammeds tvångslära står i konflikt med individens fria val, ett påhitt från den kristna världen, och den moderna kapitalismens hörnsten. Vi är inte skyldiga utrikes medborgare uppehållsrätt, medborgarskap eller bidrag. Sverige är ett obetydligt land som inte påverkar islams härjade länder, och inte kan betala deras notor.

 4. Jor-El skriver:

  Antisemitic Violence in Europe, 2005-2015
  Exposure and Perpetrators in France, UK, Germany, Sweden, Norway, Denmark and Russia:

  https://www.hlsenteret.no/aktuelt/publikasjoner/digitale-hefter/antisemittisk-vold-i-europa_engelsk_endelig-versjon.pdf

  ’The results indicate that right-wing extremists, who are often associated with antisemitism, in fact constitute a clear minority of perpetrators. Respondents in all four countries most often perceived the perpetrator(s) to be “someone with a Muslim extremist view”. It is also worth noting that in France, Sweden and the UK (but not in Germany) the perpetrator was perceived to be left-wing more often than right-wing.’

  Graf på sidan 17: https://pbs.twimg.com/media/DDFspTvXgAA5U9D.jpg:large

  Alltså förövare – muslimsk extremism vs. högerextrimism 10:1. Vänsterextremism vs. högerextremism 5:1.
  Men det socialliberala paradigm vi lever i, vars enda gemensamma kitt och plattform är ’kampen mot högerextremismen’, kräver bilden av en rejält uppblåst och tydlig fiende. DN’s ledarsida gör sitt jobb, liksom fotsoldaterna här på Vilks.net.

 5. CeDe skriver:

  Storartade skrivelser Mer eller Mindre och Jor-El.
  Ni fullständigt mosar Ulf och pöbeln.
  Vi får hoppas att några politiker från alla väderstreck läser här.

 6. Ulf skriver:

  ”CeDe” och ”Från Graven” som båda vill att det skall bli olagligt att leva som jude i Sverige ojar sig över antisemitismen i islam.
  Vilket spektakel.

 7. CeDe skriver:

  Du är beklagansvärd Ulf. Lägg ner pennstiftet och finn dig i ditt öde.

 8. Jor-El skriver:

  Bollibompa för palestinska barn. Det ska böjas i tid det som krokigt ska bli…

  https://www.youtube.com/watch?v=KXcQ892cKso

  Men som sagt, inget att oja sig över. Vid ankomst till tex. Sverige slänger man dessa värderingar över bord innan gränsen tillsammans med pass och andra identitetshandlingar. Sanningsministeriet poängterar att högerextremismen är största hotet mot landets judar!

 9. Från Graven skriver:

  Ulf, se ifall du kan få med dig Pöbeln, vetja!

 10. Från Graven skriver:

  Appropå den islamska överrepresentationen av trakasserier mot europeiska judar:

  https://www.timesofisrael.com/french-judge-rules-jewish-womans-killer-not-responsible-because-he-smoked-weed/

 11. CeDe skriver:

  Översatt version finns på Samhällsnytt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.