2807: Politiska upplevelser

Nu för tiden skjuts det en del i Sverige. Rentav skjuts det mer än tidigare ehuru alla inte är med på den beskrivningen utan menar att det alltid har skjutits i Sverige. Dock har regeringen kraftfullt markerat att något måste göras. Vi får därför en riksdagsdebatt där man påpassligt engagerat sig i de svenske jägarens skjutningar. Det kan mycket väl vara så att skjutningar kommer från det hållet. Under alla omständigheter kan man uppleva det på det sättet. Regeringen jagar jägaren och vi kan börja känna oss trygga (svenskjakt).

Ett annat kärt ämne är invandringen. Petter Larsson upplever att det inte är något större problem. Efter hand har diskussionerna om invandringen förändrats något. Numera talar man inte om de tidigare stora ekonomiska fördelarna utan om kostnader. Men enligt Larsson är det bara några obetydliga procent av BNP och för övrigt är det moraliskt förkastligt att ta upp ekonomi i sådana sammanhang. Larsson medger att ökad invandring ger upphov till ökad kriminalitet (en ganska radikal uppfattning) men eftersom ytterst få invandrare begår brott kan man ju säga att det är försumbart. Så det bara att glädjas åt denna poetiska komposition (Aftonbladet).

I Sydsvenskan kan man konstatera att de positiva effekterna av invandringen över tid är starkare än de negativa. Några riktigt övertygande argument för detta har man inte men säkert upplever man det så. Och ”över tid” är så pass obestämt att tesen inte går att motsäga.

Nyamko Sabuni har föranlett många hätska kommentarer under de senaste dagarna. I det något suspekta organet Magasinet Paragraf får vi följande:

”Varför talar då Sabuni om att bekämpa visionen om det mångkulturella samhället? Menar hon allvar med sina ord så finns det ju faktiskt bara en lösning: Att deportera alla människor med annan kulturell bakgrund än svensk.”

Här gick det undan. Efter en mening var man framme vid deportationen. En något mera sansad tanke är att mångkulturella samhället som politiskt projekt har utvecklats på ett mindre lyckat sätt. Den romantiska utopin om alla kulturers lika värde och det spännande flödet dem emellan kom aldrig att infinna sig. Det enda som återstår är att ropa rasist till alla motståndare. Beprövat, nu får liberalerna sin beskärda del av en allt tunnare soppa.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

41 svar på 2807: Politiska upplevelser

 1. DanTor skriver:

  Lars den beske V. och avslutningsvis -” del av en allt tunnare soppa” .

  Ja-herrejisses nu börjar det röra påsig ska bli intressant att studera karaktärer vilka tvingas ut ur mörkrets fond. Till en början gott folk får vi hålla till godo med decenier med kanonmat av lustigkurrar, vilka bli just så, spännande.
  Hursomhellst, det gäller att Fru Sabuni har förutsättning att få till dynamisk verkans- belastning av dessas socialismus, dock jag tvivlar därav att Sabuni ett första i lååång rad av bondoffer före karaktärerna, tvingade, från mörkret kan skönjas, spännande.

  Under tiden, påtal om bondoffer, kan det läggas tid på plastpåsar växelvis rökförbud ”rökfria städer Soc.-minist. Hallengren (S)_26/6-19 ”. Jodå vi är i Sverige och det är på riktigt.

 2. Ulf skriver:

  Det skjuts mer nu i Sverige än det gjorde för trettio år sedan men antalet offer för dödligt våld har minskat sedan 1990.
  Det gäller att kunna hålla två tankar i huvudet samtidigt.

  De tre personer som dödades i Sala den 23 januari föll alla offer för ett jaktgevär. Legala vapen används ofta vid så kallade familjetragedier och skolskjutningar. Det var visst lite bakgrundsfakta som ”Svensk jakt” glömde att nämna.

  Arbetsförmedlingen menade i en rapport att Sverige behöver ungefär 60 000 invandrare per år för att tillfredsställa näringslivets behov av arbetskraft. Uppenbarligen tycker arbetsförmedlingen att invandringen är lönsam.

 3. Per skriver:

  Ulf
  Du måste skilja på förtagsekonomi och samhällsekonomi.
  Sedan har vi bland annat detta:
  https://www.friatider.se/dalai-lama-varnar-f-r-att-europa-blir-muslimskt

 4. Ulf skriver:

  Företagsekonomi och samhällsekonomi hör ihop Per. Om företagen går dåligt så går också samhällsekonomin dåligt.

 5. Per skriver:

  Ulf
  Petterssons blog idag: BROTTSLIGHET. Malmöstadsdelen Fosie har störst andel personer i landet, 65 procent, som känner sig otrygga och stannar hemma på grund av det, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

  Att vissa förtag går bra är ju en klen tröst om man inte vågar gå ut i sitt eget land.
  Livskvalitén sjunker.

 6. pöbeln skriver:

  Men ni på extremhögern, Vilks, Per, CeDe osv…

  Hur har ni tänkt att stoppa migrationens realitet? Hur ska det gå till rent faktiskt?

  I min värld är mångkultur ett sätt att hantera migration utan att hänfalla till barbari. Ingen har väl sagt att det är en dans på rosor, men jag är beredd att försöka och offra en hel del för att undvika att använda våld.

  Men hur har ni tänkt, vad är er plan för att mota migrationen?

 7. Ulf skriver:

  Signaturen ”pöbeln” tar upp en intressant synpunkt på invandringen. Födelsetalen är så låga i Europa att invandring behövs till i princip alla Västeuropeiska länder.

  Fram till nu så har de invandrarna kommit från Östeuropa nu nu börjar det uppstå brist på östeuropéer i arbetsför ålder.
  Under de närmaste decennierna kommer alltså MENA och Indien/Pakistan att bli de länder som förser Europa med arbetskraft.

  I Moskva invigdes för ett par år sedan en av de största eller kanske den största moskén i Europa. Utan invandrare från det muslimska turkisktalande Centralasien skulle inte Rysslands ekonomi fungera. I Ryssland finns en stor misstänksamhet mot muslimer men det finns inget alternativ.
  Alltså så fylls de stora ryska städerna med muslimer. Ungefär likadant lär det bli i Västeuropa de närmaste decennierna.

 8. Per skriver:

  Pöbeln
  Lära av Danmark, Finland, Öst- och Centraleuropa, Australien osv. är väl en bra början. Vi som är massinvandringskritiska är inte extrema. Det är det vänster-liberala etablissemanget som är extremistiskt. Sedan en lång tid har det utvecklat en alltmer ”auktoritär liberalism”. (Jan Tullbergs begrepp i Samhällsnytt idag)

 9. Lars Vilks skriver:

  Vad avser du med ”extremhögern”?

 10. Ulf skriver:

  Alla de länder du räknar upp Per tar emot invandrare. Öst och Centraleuropa tar upp färre invandrare men det beror ju på att ländernas ekonomier går så dåligt att befolkningen inte kan bo kvar utan flyttar till Västeuropa.

 11. pöbeln skriver:

  Per
  Ja jag anade att du skulle säga det. Du väljer alltså vägen att hänfalla till våld. Och när migrationen kommer till att öka, så blir du tvungen att ta till än mer våld. För, precis som Ulf säger, den ökande migrationen är oundviklig. Av en mängd komplexa förhållanden såsom fattigdom, krig, klimatförändringar.

  Vilks
  Du tillhör väl ändå den yttre högerkanten? Eller har jag inte förstått vad du vill? Du verkar ju inte direkt tycka om socialism och du brukar ju vara varm inför kapitalism. Lägg till din starka skepsis mot invandring och du befinner dig ganska nära SD? Eller är inte SD extremhöger enligt dig?

 12. Egon skriver:

  Ulf.
  Ta av dig dumstruten.
  Det är inte svenska jägare som skjuter skarpt i no-go zonerna.
  99% av död av skjutvapen är relaterat till gängkriminalitet och knark.
  Vi ville ha mångkultur utan att fatta vad den innebär.
  Nu är den här.

 13. Lars Vilks skriver:

  Jag har inga särskilda uppfattningar i det du lägger fram. Däremot är jag för yttrandefrihet. Det som är intressant är hur åsikter och känslor bildas i den politiska teatern. Och att man tror på något som i praktiken ligger i händerna på politikerna som mest är intresserade av att samla röster.

 14. Egon skriver:

  Ulf.
  Sverige har ju totalt misslyckats med integrationen.
  Nu vill vi att andra länder skall göra likadant.
  Öst Europa kollar in oss och ser hur ”bra”det gick i Sverige……
  Inte konstigt att de slår bakut.
  Löven hävdar med en dåres envishet att vi är ett föregångsland.
  Våra nordiska grannar ser oss som ett varnande exempel.
  De vill inte att deras länder skall bli som Sverige.

 15. Egon skriver:

  Pöbeln.
  Jag tyckte precis som du när jag var typ 15…
  Nu är jag 56 och har fått lite perspektiv.
  Då ,stolt Trotskist.
  Nu,Trump.
  Ung och dum är sant.
  Man lär så länge man lever och förhoppningsvis
  blir man lite klokare med åren…….
  Är du lika gammal som jag så är du riktigt korkad.
  :-)!
  .

 16. DanTor skriver:

  Lars V. och två snäpp upp kl 23.17, 27e, -”som mest är intresserade av att samla röster”, -dessa väljer utväg och jupp sådant intresse kostar energi av begränsad, förmåga.

  ”Samla röster” den upptagne väljer, som du påpekar, ett Parti ej en politik därav Socialismus i skepnad International eller National, eller Islam, eller Fascism, målet solklart redovisat sedan dessas tillkomst, dock, liiite lurigt då dessa fiffigt draperat med lätt beslöjning, tidigare brukligt av finare damer, varunder givetvis konturen begränsningen liksom flyter ut, relativiserat, och benämnt eller välj mera precist, Liberalt världsherraväldet.

  Emellertid Liberalt världsherravälde, kommer givet att öppna luckan, även, under dem trots dessas utvägar vilka de, gör sig räkning och förslag.
  Begränsad förmåga, – vad ser vi! Dessa åvan så mörka till den grad att de fullt, numera, uppenbart befordrar sin egen ofärd?

 17. Jor-El skriver:

  Ledarstriden i ’Liberalerna’ har varit fascinerande på många sätt då den har utgjort ett mikrokosmos av hela det svenska politiska landskapet. Dels motsättningarna mellan storstad och landsbygd, central värdegrundsbaserad partiadel och vardagsgnetande problemlösande kommunpolitiker. Det toppat med ”-Vi måste se till att välja den här medelålders vite mannen till partiledare, istället för den där svarta afrikanska kvinnan…för mångfaldens skull!”
  Därutöver konspirationsteorierna om utfallet.
  Och som vanligt när någon med invandrarbakgrund dristar sig att problematisera Sveriges mångfaldsexperiment – ”eftersom du som är invandrare fick chansen att komma hit bör din ståndpunkt i rättvisans namn alltid vara att alla andra i hela världen också bör få komma hit”.
  Partiet sägs härbärgera stora inre konflikter. Riskerar hårstrået att klyvas på mitten?

 18. Ulf skriver:

  Egons inlägg om jaktvapen är ganska typiskt för de som på ett onyanserat sätt försvarar rätten för privatpersoner att inneha skjutvapen.
  Två små pojkar dödades i Sala av sin far och hade inte polispiketen kommit så fort så hade han även dödat mamman.

  Det är sådana händelser som gör att kraven på licens måste tas upp till diskussion. Egon skiter uppenbarligen i att familjer utplånas med hjälp av legala vapen.

  Till sist vad det gäller mångkultur och dödligt våld. I dag dödas det färre kvinnor och minderåriga än för trettio år sedan. Istället är det i dag kriminella män som skjuter andra kriminella män.
  Om det är en effekt av mångkultur så är det onekligen en förbättring.

 19. Ulf skriver:

  Egon menar att Östeuropéer ser det svenska samhället som misslyckat. Men det är naturligtvis inte sant för om det låg någon sanning i det påståendet så skulle inte Sverige vara fyllt av östeuropéer.

  Faktum är att Östeuropéerna flyr från sina homogena samhällen för att söka sin lycka i det mångkulturella Västeuropa.

  Att sedan andra Nordiska länder gnäller över Sverige och svenskarna är inget nytt. Det har de alltid gjort.

 20. pöbeln skriver:

  Egon
  Jag förstår att globaliseringens konsekvenser kommer som en chock för dig. Men jag vill påminna dig om att Du också skördat frukterna av globaliseringen. Det välstånd du sitter på är byggt på att du under lång tid har kunnat använda extremt billig arbetskraft i andra delar av världen. I denna relation har det byggts upp en extrem ojämlikhet. Och i jakten på mer profit håller nu denna ojämlikhet på att flytta in även i vår egen medelklass. Det är denna oro du känner av.

  Men alla system har oförutsedda konsekvenser och kollapser. Migration är en naturlig följd av globaliserad politik. Här finns ett vägval.

 21. CeDe skriver:

  LV – för en liten extremvänstermuppe som pöbeln är alla till höger om vänstern extremister.

 22. pöbeln skriver:

  Cede
  Nej, alla till höger om moderaterna är att betrakta som extremhöger. Precis som alla till vänster om vänsterpartiet är extremvänster. Allt detta förskjuts kontinuerligt, så det som är höger idag kan vara center imorgon. Det kallas ”overton window” på engelska https://en.wikipedia.org/wiki/Overton_window

 23. Jor-El skriver:

  Dalai Lama, den nya tidens alt-right.

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-7187235/Dalai-Lama-warns-Europe-Muslim-African-migrants-not-returned.html

  När han yttrade något liknande förra året vid ett besök i Sverige försökte svenska representanter förklara det hela med att han var utmattad och lätt förvirrad efter en lång flygresa, och därtill ingen ungdom längre.

 24. Egon skriver:

  Ulf.
  Tror du på fullt allvar att skjutningarna i Sverige skulle minska om staten
  beslagtog alla jaktvapen?

 25. Egon skriver:

  Pöbeln.
  Mitt relativa ”välstånd” har jag jobbat ihop själv.
  Fattig blir man om man bara sitter och väntar
  på att stekta sparvar skall landa i mun.
  JFK hade rätt.
  ”Don’t ask what your country can do for you,
  but what you can do for your country.

 26. Per skriver:

  Pöbeln skriver till Egon ovan:
  ”Det välstånd du sitter på är byggt på att du under lång tid har kunnat använda extremt billig arbetskraft i andra delar av världen. I denna relation har det byggts upp en extrem ojämlikhet.”
  Kontentan av detta i pöbelns vänstristiska världsbild är att Västvärldens rikedom och välstånd skulle vara baserad på utnyttjande av låglönearbetskraft i de underutvecklade länderna i ”Tredje världen”. Jag är inte nationalekonom eller historiker men jag är övertygad om detta är ett grundfalskt påstående. Västs rikedom bygger istället på en AVANCERAD INDUSTRIPRODUKTION baserad på teknologiska innovationer/uppfinningar som frodats i en miljö av välfungerande demokratiska sekulära samhällen som utvecklats under hundratals år. Osv.

 27. Ulf skriver:

  För det första så har ingen föreslagit att alla jaktvapen skall beslagtas Egon. Vad fick du den idén ifrån?

  Men naturligtvis skulle skjutningarna minskas om alla jaktvapen beslagtogs. Både pappan och de två barnen i Sala skulle antagligen var vid liv idag.

 28. Egon skriver:

  Ulf.
  Du är rolig.
  Du framhäver en familj i Sala.
  Som det nu skulle vara det absolut största problemet
  i Sverige idag.
  Vi andra är mer bekymrade över knarkbaronernas
  benägenhet att mörda varandra med illegala insmugglade
  vapen.
  Jag är helt OK med att de mördar varandra.
  Om oskyldiga ”bystanders”drabbas?
  Inte lika kul,eller hur?
  Med våra vidöppna gränser har vi också importerat
  globalistisk kriminalitet.
  Ulf kanske tycker att det är ett pittoreskt
  inslag i gatubilden.
  Han gillar säkert ”tiggare” också…….
  Vår feghet i att ta tag i problemen kommer att bli
  vår undergång.

 29. Per skriver:

  Pöbeln
  Och det är den Europeiska och Nordamerikanska arbetarklassen (snittarbetstid under industrialismen 10-12 timmar sex dagar i veckan) som under ledning av skickliga arbetsledare och kreativa ingenjörer vid ritborden, har slitit ihop det välstånd som Västvärlden idag har. De underutvecklade ländernas arbetare haft marginell betydelse i sammanhanget. Men dagens idenititetspolitiska postmoderna vänster har ingen förståelse av detta historiska förlopp, varav du är ett typiskt och naivt okunnigt exempel.

 30. pöbeln skriver:

  Ulf
  Du är rolig när du faktiskt understryker problemet så tydligt själv, med egna ord.

  Det finns INGEN nationalekonom som skulle påstå att vårt välstånd inte bygger på en extrem tillgång till billig arbetskraft. Du är som vanligt dum som tåget.

  Eller, det kanske är en konspiration, som klimatförändringarna…hahaha.

 31. Egon skriver:

  Tänk om alla vänsterimpregnerade kommunister
  skulle luta sig tillbaks och inse hur mycket lidande
  deras ideologi medfört i mänskligt lidande.
  Alla miljoner människor som pliktat med livet
  som insats för att införa proletariatets diktatur.
  Ulf och Pöbeln vill ha mer av sovjetkommunism.
  Man slår sig för pannan…..
  Hur kan någon vilja ha mer av något som
  har visat sig vara totalt misslyckat?
  Chernobyl var var väl slutpunkten på
  ett totalt misslyckat politiskt system.
  Sorry boys!
  Det sket sig totalt…..

 32. Egon skriver:

  Ulf.
  Med åttio No-Go zoner är vi Europaledande.
  Inget annat EU land har drabbats som vi.
  Allt för att skapa ett nytt proletariat som garanterat
  Röstar S för att behålla bidragen.
  Knegarna har gett upp sossarna då de insett
  att de skall betala för den havererade integrationen och
  får höjd pensionsålder som tack……..
  De blir Sverigedemokrater.
  Vad har vi vunnit då?
  Vi har skapat ett polariserat samhälle.
  Fastän i utopin är vi ”alla lika värda”.
  Kyss Karlsson.

 33. Ulf skriver:

  För det första så finns de inga No.Go zoner i Sverige och om vi vill hitta ett land som är mer drabbat av dödligt våld än Sverige så räcker det med att studera det dödliga våldet i Finland.
  År 2018 så föll 90 personer offer för dödligt våld i Finland medan siffran i Sverige var 107.
  Risken att drabbas av dödligt våld är nästan dubbelt så stor i det homogena Finland jämfört med det mångkulturella Sverige.

 34. Egon skriver:

  Ulf.
  Eftersom du vägrar öppna ögonen och inse verkligheten så önskar jag dig, lycka till.
  Om man bara rapar upp floskler utan att tänka själv…..
  Du är globalisternas lydiga dräng.
  :-)!

 35. killeri skriver:

  Ulf. Finland dras med alkoholproblem, inte gängkriminalitet som i ert land.
  ”Typexemplet på brott mot liv i Finland är ett s.k. fylledråp i en privatbostad. Vapnet är en kökskniv och tidpunkten för gärningen ett veckoslut. Gärningsmannen och offret är medelålders män som känner varandra sedan länge och bor ensamma, är utslagna ur arbetslivet, alkoholiserade, och har en lång historia av våldsbrottsdomar. Vid gärningstidpunkten har parterna i allmänhet 1–3 promille alkohol i blodet.”
  https://findikaattori.fi/sv/

  Skjutningar på gator och torg är relativt okända i Finland, till skillnad mot i Sverige.

 36. Ulf skriver:

  Uppenbarligen är alkoholproblemen i Finland ett större eller åtminstone ett dödligare problem än gängkriminaliteten i Sverige.

 37. Egon skriver:

  Ulf.
  Har gängkriminaliteten ökat sen 1970?
  I Sverige.
  Har vi etablerat klanstyrda No Go zoner?
  Har Sverige blivit bättre sen massinvandringen?
  Varför är multikulti bättre än ett homogent
  samhälle?
  Förklara detta för mig Ulf

 38. CeDe skriver:

  Med den enda skillnaden att den finska alkoholproblematiken är en gammal inhemsk vana medan den svenska gängkriminaliteten mestadels är importrelaterad.

 39. Per R skriver:

  Det mest noterbara jag har att säga angående invandringsfrågan; jag har de senaste 20 åren motsatt mig invandring i svensk proportion. Det mest rabiata motståndet kommer som regel ifrån medelklassfolk som styrt sina liv att i största möjliga utsträckning undvika invandringsrelaterade friktionsytor. (Boende, umgänge, skolor etc). Själv är jag arbetare och har inte mycket val.
  Min tes är att svensken generellt är ”rasist” men skräcken att bli avslöjad som sådan är så stor att man går till ytterligheter i politisk korrekthet i syfte att hantera sin kognitiva dissonans.
  Per R

 40. Ulf skriver:

  Här kommer ett senkommet svar till Egon.

  Enligt den svenska polisen så finns det inget som kan betraktas som ”no-go zoner” i Sverige. Alltså så finns det heller inga sådana klanstyrda zoner i Sverige.

  Att Sverige har blivit ett både rikare och tryggare land samtidigt som vi tagit emot stora mängder invandrare är ett faktum.
  Organisationen ”Svenskt Näringsliv” har gång på gång konstaterat att Sveriges ekonomiska välstånd bygger på invandring.

  P.S
  Anledningen till mitt sena svar till Egon är att jag befunnit mig i Seoul den senaste veckan. Jag har därför haft lite svårt att logga in här på Vilk.net.
  Jag hade inte trott att Seoul skulle vara en så mångkulturell stad innan jag reste dit. I vissa delar av staden var inslaget av afrikaner och män och kvinnor i muslimsk dräkt ett mycket vanligt inslag.
  I valet mellan det mångkulturella Seoul och det etniskt homogena Pyongyang så väljer ja Seoul alla gånger!
  Vilken stad väljer du Egon?

 41. Egon skriver:

  Ulf.
  Frågan borde egentligen vara.
  Varför är inte du,Ulf, i Pyongyang?
  Varför Seoul?
  Du har tydligt visat att du är en verklighetsförnekare.

  ”Enligt den svenska polisen så finns det inget som kan betraktas som “no-go zoner” i Sverige. Alltså så finns det heller inga sådana klanstyrda zoner i Sverige.”

  Nordkorea borde vara ditt drömland.
  Där tror man fortfarande att USA startade Koreakriget……
  Mens du var i Korea så sköts tre knarkbaroner ihjäl i det ”trygga” Sverige.
  På öppen gata,med illegalt smugglade militärvapen…….
  Ulf vill göra gränspolisen och tullen till dörröppnare för illegala ”invandrare”.
  De skall stå vid gränsen och ”handhjärta” alla ”nytillkomna” mördare och våldtäktsmän
  som behagar utnyttja vårt generösa välfärdsprogram……….
  PS.
  Jag tror du ljuger om Seoul.
  Asiater är i regel mer ”rasistiska” än den fetaste,vita,Cis mannen du kan hitta.
  PPS.
  Eftersom du egentligen är en boljsevik,Ulf,tar du nu ansvar och avfärdar det kommunistiska samhället som tydligt misslyckat?
  Ett experiment som mördat miljoner?

  PPPS
  Inga svenska älgjägare var inblandade i skjutningarna på Malmvägen i Sollentunas No Go zon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.