2805: Fobiska dagar

Av våra vanligaste fobier står islamofobin fram som en lysande stjärna ehuru den efter hand har förlorat något av sin glans. En riktig och rekommenderad fobi brukar vara obefogat negativ. Islamofobin håller inte längre riktigt måttet eftersom den kan vara befogad.

En helt annan sak gäller dock för Trumpofobin där poängen är att den skall vara befogad. Den är numera mycket mera populär än islamofobin. Mp-fobin får anses vara hyggligt utbredd enligt ”liten tuva stjälper stort lass” medan sd-fobin rasar i riket i riket dag och natt. Putinfobin är inte heller att leka med, han kommer, han kommer, kommer han? Klimatfobin anses vara äkta vara och lämplig diet för alla oss syndare och dess avläggare Gretafobin drar fram som mänsklighetens gissel.

På personsidan kommer man inte förbi Löfvenfobin där ständigt de värsta farhågorna besannas genom ”I’m back” eller Lööffobin ”hon vänder sig med vindarna”.

Fobin är den goda blandningen av kärlek och krig. Icke förty avlade Mars och Venus den lilla telningen Fobos.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.