2762: Lärdomar att taga till sig

Det är viktigt att lära sig det man inte förstår. Idag har Oisin Cantwell lärt oss att ”ord kan skrämma, radikalisera och bidra till mord” (Aftonbladet). Han har så rätt men ägnar sig mest åt småhandlarna i ämnet. De verkliga bovarna som Das Kapital, Koranen – och Bibeln också för den delen även om den tycks ha stadgat sig. För att inte tala om upplysningsfilosoferna. Och till dessa skrifter kommer alla därifrån utgående postillor som än idag ser världens ljus. Konstsektorn är lugnare där brukar det inte gå längre än till slagsmål eller möjligen fängelse.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

3 svar på 2762: Lärdomar att taga till sig

 1. DanTor skriver:

  Lars V. och -”Konstsektorn är lugnare” – njaee lungnare-å-lungnare ehmm ok-då dock sedan länge och framöver och det gäller väl att välja sin tänkta vy text eller bild, eller har jag missat nått?

  Nåväl angående ”De verkliga bovarna” och stadgat sig hurdå stadgat-sig och Bibeln? Böckerna i Bibeln är indelat i GT och NT och påtal om Koran som blåkopian av flertalet av dessa böcker så kan det vara ide om Bibeln kommer påtal att hålla sig till GT.
  Därmed om din fundering angående småhandlare och Oisin C-s. om ord, och Bibeln, pröva GTs korta bok Obadja, nu snackar vi blåkopia.
  NT med Kristendomen och Sonen är helt väsenskilt från GT dock NT och som du antyder, ”ha stadgat sig” vantolkats sedvanligt mänskligt och så illa används av de verkliga bovarna med sin Oisnosande svans av småhandlare.

 2. bjarne skriver:

  Facebuukgrupper hit och facebuukgrupper dit. Det är själva facebuucket i sig som är problemet. Det är de s k sociala media som triggar allt detta. Människor har egentligen inget skäl att vara så hatiska mot okända människor och främlingar de aldrig sett eller talat med. Man kan givetvis ha skäl att uttrycka starkt ogillande mot människor man inte känner, om de representerar något man anser kan komma att skada en själv, ens närmaste och det man känner sig ha en tillhörighet med. Hårda ord (och då menar jag inte ”hårda ord” ) för att stödja sin argumentation får då också användas. Typ den som sig i leken ger får leken tåla.
  Osinidéerna om grupperna är bara ett svepskäl för att han själv inte vill avstå från sina behov att skriva ”sanningar” på Facebook. Under och bakom fb-grupperna finns fake, fake, fake. Robotar och algoritmer, uträkningar och kalkyler. Känslolösa eftersom de faktiskt är robotar och än så länge har robotarna inga känslor. Nog är väl de enormt stora riskerna med, och hoten från, Facebook och liknande kända vid det här laget. De förändrar vårt beteende och kanske i förlängningen vår personlighet. Till den som tror att facebook, twitter mm och liknande ger oss medborgare en bra chans att delta i det offentliga samtalet säger jag: var så goda att läsa Jaron Laniers lilla bok med tankar om hur alla dessa robotar och algoritmer påverkar oss. Vårt beteende, vårt samhälle. Jag är väldigt rädd att han har rätt. ”Tio skäl att GENAST radera dina sociala medier”.
  F ö. Den som inte heller är rädd för AI bör på nytt ta och betrakta 50-årsjubilerande konstverket ”2001”. Kubriks chef d´ouevre.

 3. minnesdagen skriver:

  Ord kan få människor att begå självmord eller unga flickor att inbilla sig att dom är fel kön.
  Jag tittade på Uppdrag granskning ikväll och det kändes som att jag ville kräkas.
  Läkare som skär bort brösten på tonåriga flickor och könsstympar dom. Varför börjar jag tänka på historierna om doktor Mengele ? Dom behöver inte hitta på fler historier, det finns på riktigt nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.