2761: Normbrottet kostar alltid

Ja, som någon påminde bland kommentarerna, det är dags för Dan Park igen. Stalltipset tycks vara skaka galler efter rättegång i nästa vecka (ingridochmaria). Det är ett intressant mål. Park publicerar en bild som han har blivit fälld för, Jallow som negerslav. Men bilden är tagen som skärmdump från en deltagare när Jallow visade bilden på ett föredrag. Park hävdar att han har copyright på bilden och när han publicerar den ställde han frågan vem han skulle stämma. Det rör sig om en annan användning av bilden än den ursprungliga publiceringen. Kanske borde även Jallow och den person som åhörde hans föredrag också dras inför rätta.

Det skulle nog ha kunnat ordna sig om det inte var så att kultursverige vill se Park fälld. Park den onde ses som en ond man och får därför ingen hjälp. Antagligen har han en sjabblande advokat och kanske det är bäst att han ånyo får kastas i fängelse. Det censurglada Sverige sticker ut som särdeles hård i det konstnärliga klimatet och slår följe med Ryssland, Kina och Kuba. I Danmark blev det inget åtal för Park.

Så ser vi att ”bryta en norm” alltid är samma visa. Det kostar. Att vi sedan har gladbudskapet ”Bryt en norm” är en annan historia. Det handlar om att bryta redan bruten och godkänd norm.

Det här inlägget postades i yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

6 svar på 2761: Normbrottet kostar alltid

 1. Egon skriver:

  Om trettio år kommer Parks alster att säljas för
  fantasisummor på Bukowskis…….

 2. PM skriver:

  Dan Park är avantgardets yttersta spets, får man förmoda.

 3. DanTor skriver:

  Lars V-s. avslut och -”Det handlar om att bryta redan bruten och godkänd norm.”
  – norm-å norm dock de-e ju viss lagtext å-mer kommer och jupp givetvis för att skyla viss skepnad om än, nödtorftigt.

  Angående Dan P-s. ”alster” och säljas, detta kommer nog att hända liiite tidigare speciellt spännande blir och jag kan tänka mig att vissa vyer parat med medföljande text om ett händelsförloppet av viss lagtext med dessas aktuella åklagare, blir merän begärligt för budgivning.

 4. Ulf skriver:

  Naturligtvis så slår inte Sverige följe med Ryssland, Kina och Kuba bara för att Dan Park fälls för att ha brutit mot svensk lag.

  Oliktänkande behandlas helt olika i Sverige jämfört med de tre nämnda länderna det är ju alla oberoende observatörer ense om. Däremot så väckte Sverigedemokraterna i Stockholm visst uppseende i höstas när de ville ta bort Liv Strömqvists bilder från Slussens tunnelbanestation.
  För SD krävdes det inte någon rättegång för att avgöra om bilderna bröt mot svensk lag, det räckte med ett administrativt beslut. Precis som det gör i Ryssland o.s.v.

 5. minnesdagen skriver:

  Liv Strömqvists mensbilder är fortfarande kvar på Slussens tunnelbanestation. Det är en fast installation. Det finns en anledning till att bilderna finns just på Slussen och inte i diverse stationer runt om i stan eller i förorten.

  När det gäller Dan Park, så är det lite som filmen ’Rosens namn’. Man får inte skratta åt eller ironisera över det som är heligt.

  Apropå ironi. Hårdrocksbandet Rammstein har kritiserats för sin nya video Deutschland där de är fångar i ett koncentrationsläger, som väntar på avrättning med snaror kring sina nackar. Avrättning av politiska fångar med snara, var det 1945-46-47 … ? Videon beskylls för att vara en ’smaklös exploatering av konstnärlig frihet’.

 6. PL skriver:

  Det här nya åtalet är inte resultatet av spaning från polisen eller klagomål från allmänheten utan det är rättshaveristerna och vänsterextremisterna i ”Juridikfronten” och ”Näthatsgranskarna” som anmält Park och tvingat åklagarna i Malmö att dra igång ett nytt mål. ”Näthatsgranskarna” leds av den dömde djurplågaren Tomas Åberg som nu verkar se en möjlighet att ge igen på veganen och djurvännen Park.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.