2747: Myter och intervju

”Myten om”, ”är en myt,”mytbegreppet har drabbats av svår inflation och är mest ett sätt att uttrycka sitt ogillande om ett eller annat. I grund och botten är alla framställningar myter eftersom de just är framställningar av något, en berättelse som har ordnats för att framhålla något. Antingen att det är skarpt vinklat eller att man försöker vara så realistisk som möjligt. Mytbegreppet har tidigare varit reserverat för uppenbara felaktigheter och odokumenterade tillägg. Men inte längre.

Patrik Lundberg vill inte att det skall finnas någon politiskt uppfostrande vinkling i barnlitteraturen (Expressen). Särskilt irriterad är han på litteraturvetaren Anders Johansson som han passar på att raljera över. Själva sakfrågan når han inte riktigt fram till. Att det finns ett normrekommenderande inslag i barnlitteraturen torde vara självklart men det är svårt att säga i vilken omfattning och om vi i våra dagar ser en ökning.

En helt annan sak. Här är en intervju som Hege Storhaug för Human Rights Service. Det finns bild på mina Keith Haring-strumpor, bland annat.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

59 svar på 2747: Myter och intervju

 1. Per skriver:

  Eurabia kallas förresten konspirationsteorin.

 2. Per skriver:

  Och oavsett islamisternas samhällspolitiska konspiration så pågår en demografisk process med snabbt ökande andel muslimer i de flesta Västeuropeiska länder.
  Är du faktaresistent Pöbeln?

 3. pöbeln skriver:

  Per kände visst igen sig dock…

  CeDe
  Håller du med Per?

 4. CeDe skriver:

  I vilket avseende?

 5. Per skriver:

  Pöbeln
  Ett centralt element i Muslimska Brödraskapets konspiration för att få till stånd ett Europa dominerat av islam är att motverka muslimers assimiliation in i den europeiska sekulära kulturen. Därför verkar man för att bygga upp ett muslimskt PARALLELLSAMHÄLLE inom de europeiska länderna. Som ett första avgörande steg.

 6. CeDe skriver:

  Somnade du, pöbeln?

 7. pöbeln skriver:

  Haha Per, ja just det, du har precis samma tankegods som terroristerna. Vad var det jag sa.

  Hörde du det Graven?

 8. Per skriver:

  ”Terroristerna” är islams/imamernas/Muslimska Brödraskapet skällande bandhund/pitbullterrier som används för att skrämma oss att gradvis acceptera/underkasta oss islams ”fredliga” maktambitioner i Väst. Lite som paret Nordkorea-Kina, dvs som hur Kina använder ”terroristen” Nordkorea.
  Slutsats: det är inte Nordkorea som är det stora hotet, utan Kina, och på samma sätt inte IS/Al Qaida-terroristerna utan det Muslimska Brödraskapet/Hizb ut-Tahir/imamerna, eller helt enkelt ISLAM.

 9. CeDe skriver:

  Ett tydligt förtydligande Per – tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.