2742: Om igen

Representationen som sagt, nästa Documentautställningen i Kassel 2022 har fått sina curatorer. Det blev den indonesiska gruppen Ruangrupa. Och vad kan man tänka sig att Ruangrupa engagerar sig i? Ja, eftersom konstvärlden lider svårt av global konsensus torde deras direkta deklaration vara precis vad man nu har hört i flera decennier:

“If documenta was launched in 1955 to heal war wounds, why shouldn’t we focus documenta 15 on today’s injuries, especially ones rooted in colonialism, capitalism, or patriarchal structures, and contrast them with partnership-based models that enable people to have a different view of the world?”

Bortsett från den vanliga treenighetens evinnerliga bön om kolonialismen, kapitalismen och patriarkatet är det tämligen självklart att det inte kommer att lämnas något utrymme för ”people to have a different view of the world”. Det blir med största sannolikhet en uppvisning i mångkultur kontra det förtryckande västerlandet. (artnet)

Det här inlägget postades i om utställningar m m. Bokmärk permalänken.

1 svar på 2742: Om igen

  1. Jaha Johoansson skriver:

    Glöm inte det livsfarliga kolet. Säkrast att sluta med kroki medan tid är. Annars blir kolskam oundvikligt. Vita män är givetvis farligast även i detta sammanhang. Förbjud genast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.