2741: Nyttig konst visar nyttig väg

Vad är oss nödvändigt för att vi skall bliva goda medborgare med sinne för det väsentliga och rätta? Konsten, förvandlad till en vägvisare och uppfostrare! Inte för att det är nytt, tidens lutning mot konstens moraliska nyttighet har länge vandrat vid vår sida.

Dagens exempel kommer från den talande tiljans salonger med den lovande titeln ”Det vita hjärtat”.  Det rör sig om en något justerad Sherlock Holmes (för representationens skull är detektiven en kvinna) som enligt DN:s recension gör upp med ”vithetsnormen, kolonialismen och myten om geniet.” Valuta för pengarna, tre stora frågor lösta på ett bräde! Man kan dock försiktigt undra om inte inflationsmekanismen i upproret mot sig själv tenderar att allt starkare ge motsatt effekt: Vitt är bäst, kolonialismen saknad, intet går upp mot geniet!  

Inget nämns dock om varför samen inte visar sig.

Det här inlägget postades i om utställningar m m, politik. Bokmärk permalänken.

2 svar på 2741: Nyttig konst visar nyttig väg

  1. Per skriver:

    En välformulerad/-riktad torped mot de okonstnärliga konstetablissemanget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.