2712: Den politiska balansen

Att det i den politiska skalan rör sig på höger- och borgarsidanär knappast förvånande. Sedan moderaterna marscherade mot mitten och för en tid lämnade högerpolitikens traditionella utrymme tomt, skulle straffa sig. Allt enligt regeln att man som politiker skall förändra så lite som möjligt.

Sedan SD lagt beslag på stora delar av högerns övergivna område stod det snart klart att det var dags för utvandrarna att återvända. Man gjorde det i en våg av mera traditionell högeranda. Inte heller socialdemokraterna kunde stå emot när invandringspolitikens brister blev allmängods. På vänstersidan är det dock stillsamt. För värdekonservativa vänsterradikaler finns alltid vänsterpartiet och ett tynande miljöparti men inget mer. Förhoppningarna vänsterut har föga kraft och de radikala upprorsmakarna rör sig på högerflygeln. Liksom en gång vänsterflygeln kunde uppröra den rådande samhällsordningen, frodas nu samma bekymmer angående högervågen.

För den som är orolig kan man lugnt säga att det är enbart modet som något växlar. Understundom rör det sig av nödvändighet för att komma i paritet med verklighetens krav. Men inte mer.

Mathias Wåg pejlar högersidan (Aftonbladet)

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

3 svar på 2712: Den politiska balansen

 1. Mer eller Mindre skriver:

  Man kan lita på aftonbladet, de levererar alltid ett antal strategiska lögner i en text, det är en gammal tradition från Pierre Schori som firas så gott som dagligen. En analys eller tolkning i aftonbladet är alltid ett koncentrat av desinformation, producerad av lydiga hantlangare för en politisk potentats räkning.

  Johan Westerholm är socialdemokrat, men självständig. Ledarsidorna presenterar fakta som annars inte kommer fram, hans drev kampanj mot grundlagsförändringar angående tryckfrihet som skulle hindrat honom och andra från att sköta jobbet.

 2. DanTor skriver:

  Mer eller Mindre (kul) 10e.jan-19 -09,54 och Johan W med sin debatt-sida -Ledarsidorna,se och -”är Socialdemokrat”,ok dock fundering blir ja och nej och om ja, den gamla skolan av Sociald. slutgräns ungefär till ett halvvägs fram emot ett Olof.P-s övertagande och så slutligen numera rykande slutliga fragmentation i fullt dagsljus och enligt J.W ingen vacker, vy.
  Min reflektion emellanåt av J.W denne är något ojämn och emellanåt vacklande i sin tankebana, allt giftintag ger abstinens.

  Socialdemokraterna var tidigare riktat mot den hyggliga merpart av Sveriges godmodig och fredlig invånare samt mindre och medelstora företagare/företag.
  Idag ett forum av en vämjelig utstuderad kvartalsekonomi och kommer med lättnad att begravas med inskription som en sådan och alldrig att begråtas av en fredlig invånare.

 3. Ludvig K skriver:

  Nere på kontinenten pågår det en del omförflyttningar i vänstern också. Frankrike har ju Houllebecq och en del andra. Tyskland har Sahra Wagenknecht.

  I Sverige går det trögare. Men det rör på sig, även om det inte märks i Aftonbladet. Gammelvänstern i Sverige har i princip redan lämnat GAL som i GAL-TAN-skalan.

  http://proletaren.se/artikel/fns-ramverk-migration-gastarbetarsystem-forpackat-som-humanism

  http://proletaren.se/ledare/vad-gor-vanstern-fel-nar-arbetare-rostar-pa-sverigedemokraterna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.