2711: Osedlighetens teologi

Moralisterna brukar ha problem med humor och distans. De blir därför lätt tråkiga. Å andra sidan är just denna position, att vara gravallvarligt upprörd en förutsättning för den som bryter mot sedlighetens normer. Lars Lindström är ett bra exempel. Hans humor blir en sådan som alltid stakar sig genom den självpåtagna moralen. Han är ändå rolig men det kräver en viss estetisk distans av betraktaren och är inte något som Lindström tänker sig. Den senaste Lindströmmaren är att han har blivit djupt indignerad av Hanif Bali som återigen lyckats hamna i centrum med det föga sedesamma uttalandet ”Hur många oskulder knullar dinpappa för tillfället?” (Expressen)

Språket kan inte sägas vara alldeles passande men det ligger mer i det än det okvädingsord som Lindström tar det för. Man kan snarare se det som en del av den teologiska debatten inom Islam. Religionen är, välkänt nog, på många punkter problematisk när den möter en västerländsk värdeskala. Även om man i vissa delar av den politiska skalan gärna relativiserar den vite mannens gängse värderingar kommer man inte ifrån att det behövs åtskillig renovering för att den islamska teologin skall framstå som rimlig. En ofta diskuterad punkt är vad den rättrogne mannen har för sig i paradiset. Det verkar inte riktigt tillfredsställande att en huvudsysselsättning skulle vara sex med toppbrudar, ett nöje enbart för män. Så frågan är inträngande, kan man säga, vad har man för sig inne i banken efter tre? Angående de högbarmade jungfrurna finns det teologiska källmaterialet tillgängligt här.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

26 svar på 2711: Osedlighetens teologi

 1. Yeti skriver:

  Det västerländska samhället renoveras från grunden. Judefrågan återimporteras. Backstugusittare utan stuga upplever renässans in på bara skinnet. Bregott går från 30 till 50 kr paketet på en vecka. Lars Lindström en inkompetent torrboll, Hanif Bali pryar på verkstad. Antirasistiske Masoud Kamali avstängd från lågtstående högskola, rektorn mordhotad. Har Greta haft sina 15 minuter?

  Sånt är klimatet.

 2. Per skriver:

  Det vore intressant att få en diskussion om islamiseringen av Socialdemokraterna.
  Ledarsidorna.se rotar ju nu i detta partis kopplingar till det Muslimska Brödraskapet etc. Enligt beräkningar är partiets röstetal på väg mot att 10 procenenheter kommer från muslimer och då bl.a. pga partiets stöd för islams växande inflytande i Sverige. En intressant fråga är ju om vi får se en fortsatt white flight från S framöver. Kan man komma till en tipping point där denna process eskalerar så att man själva blir det muslimska parti som många tror ska bildas?

 3. CeDe skriver:

  Det är väl ingen tvekan om det. Löfven firade för några år sedan Sveriges Nationaldag i Tensta/Rinkeby i gott gemyt med de lokala imamerna och i uppmuntrande ordalag påminde dessa om att de var Sveriges framtid.

 4. Ulf skriver:

  Löfven konstaterar fakta. I takt med att tiotals miljoner människor från länder med stor muslimsk befolkning migrerar till Europa så är det självklart att islam kommer att bli en del av Europas och naturligtvis då även Sveriges framtid.

  Samtidigt så innebär de låga födelsetalen både i Europa och Ryssland att den infödda kristna befolkningen minskar.
  Det är enkla demografiska fakta som kommer att påverka hela kontinentens kulturella, politiska och sociala utveckling i framtiden.

 5. Yeti skriver:

  Bara att välja krigsskådeplats; Europa eller den muslimska öknen.

 6. Per skriver:

  ”Anything goes-Ulf” har kommenterat!

  Min tanke är att det börjar bli dags att fokusera på socialdemokratiska partiets utveckling. Har vi ett parti som alltmer tar rollen som islams beskyddare och främjare i Sverige? T.ex är ju SSU och Tro och solidaritet intressanta ur denna aspekt. Vad innebär detta för hur partiet skall klassificeras, framöver? Är S ett begynnande hot mot demokratin och yttrandefriheten i landet? Är det snart ett parti som andra partier som värnar dessa västerländska värden kanske inte bör samarbeta med?

 7. Från Graven skriver:

  Ett behov av en minskande befolkning på grund av klimatet – en civiliserad kontinent som har en låg nativitet. Vad mer kan man begära?

  Varför fylla kontinenten med en misogyn, ojämlik, homofob, antisemitisk värdegrund från länder med låg utbildningsnivå?

  Det är helt enkelt inte logiskt oavsett Ulfs hämndlystnad mot den europeiska befolkningen.

 8. Ulf skriver:

  Nu är väl inte tanken att vi skall importera Sverigedemokrater. Du verkar ha missuppfattat frågeställningen ”Från Graven”.

 9. Från Graven skriver:

  Jag talar om islamism.

  En miljon svenskar har röstat med SD. Min tolkning är inte att de är fascister såsom din tolkning är. Men att SD är det enda parti som tar hotet från islamism på allvar och att de som röstar på dem är genuint oroliga.

 10. Ulf skriver:

  Det du skrev passar in på både SD och islamister. Att många som röstar på partiet är emot islamism är väl inte så konstigt men varför är de emot judar och homosexuella!

 11. CeDe skriver:

  Löfven lovar inför ett ev nyval att bara han vinner det valet ska han döpa om sitt parti till Islamdemokraterna.

 12. Från Graven skriver:

  Om du tycker islamister är lika dåligt som SD – varför vill du då fylla Europa med dem, Ulf?

 13. Per skriver:

  CeDe
  Precis det namnbyte jag oå tänkte på.
  Låter ju förstås motsägelsefullt, men det passar ju kanske bra så länge vanliga sossar finns kvar i partiet.

 14. Ulf skriver:

  Jag kan inte se att Europa ”fylls” av islamister. Vilka konstiga påståenden du kommer med ”Från Graven”.

 15. Per skriver:

  Ulf
  Den så kallade islamismen är tyvärr det egentliga, riktiga islam.

 16. Per skriver:

  Och jag kan lova dig Ulf att t.ex. det Muslimska Brödraskapet vet vad islam är. De var för övrigt ganska nyligen representerade i Sveriges regering. Kaplan. Han var lite för tidigt ute. Men Brödraskapet har stort tålamod. De har inte så bråttom. Det viktiga för dom är bara att utvecklingen går i rätt riktning. Och med hjälp av Socialdemkraterna, Mp, V och C så blir Sverige alltmer islamiserat. IS har mindre tålamod, men de är inte heller lika farliga för det västerländska samhället.

 17. Från Graven skriver:

  Ulf skriver (2019 9 januari kl. 19:19):

  ”Löfven konstaterar fakta. I takt med att tiotals miljoner människor från länder med stor muslimsk befolkning migrerar till Europa så är det självklart att islam kommer att bli en del av Europas och naturligtvis då även Sveriges framtid.

  Ulf skriver (2019 10 januari kl. 19:56):
  Jag kan inte se att Europa “fylls” av islamister. Vilka konstiga påståenden du kommer med “Från Graven”.

  😆 😆 😆

 18. Per skriver:

  Jag tror att Ulf kommer att backa ur diskussionen här därför att vänstern/vänsterliberalerna för allt i världen inte vill ha en debatt om islam och islamiseringen av Västeuropa. De vet att de kommer att förlora/förlora på den debatten. De har ju stoppat huvudet i sanden istället för att se/förstå detta hot. De vet inte/vill inte veta vad islam är. Man hoppar över frågan och hoppas på det bästa. En alternativ förklaring till det mystiska oförståndet kan ju vara faktorn röstboskap förstås.

 19. Ulf skriver:

  Organisationen ”Svenskt Näringsliv”, Fredrik Reinfeldt och Annie Lööf anser att massinvandring av muslimer inte är något problem.
  Det är helt enkelt inte seriöst att som du Per påstå att det bara är vänstern eller vänsterliberaler som stöder den nuvarande invandringspolitiken som i förlängningen kommer att leda till att Europa i framtiden kommer att präglas av en stor minoritet muslimer.

 20. Från Graven skriver:

  Ser fram emot en länk (endast en enda länk räcker) till påståendet där någon av Svenskt Näringsliv, Fredrik Reinfeldt, eller Annie Lööf säger att massinvandring av just muslimer inte är något problem.

  Eftersom att det är otänkbart att just du, Ulf, av alla debattörer här på Vilks.net skulle ljuga – hemska tanke – så ser vi alla fram emot en endaste liten länk…

 21. Ulf skriver:

  Uppgörelsen mellan de borgerliga partierna Liberalerna och Centern och Socialdemokraterna innebär en kraftigt ökad anhöriginvandring. De invandrarna kommer främst från länder med stor muslimsk befolkning och kommer till största delen bestå av muslimer.
  Om Centern och Liberalerna sett just muslimer som något slags problem så hade naturligtvis denna uppgörelse aldrig kommit till stånd.

  P.S
  Johan Westerholm skriver mer om denna uppgörelse på ledarsidorna.se

 22. Från Graven skriver:

  Va!? Ingen länk!? Så förvånad jag blir!
  (total reträtt från dig Ulf 😆 )

  Svenskt Näringsliv, Fredrik Reinfeldt och Annie Lööf har nämligen aldrig uttalat sig specifikt om muslimer när de talat om arbetskraftsinvandring. Den ”verkligheten” finns endast i ditt huvud 😆 😆 😆

 23. Ulf skriver:

  Jag har inte den här gången diskuterat arbetskraftsinvandring. Du har som vanligt läst fel ”Från Graven”.

 24. Från Graven skriver:

  Ulf skriver (2019 11 januari kl. 19:58):
  Organisationen “Svenskt Näringsliv”, Fredrik Reinfeldt och Annie Lööf anser att massinvandring av muslimer inte är något problem.

  Vad har då Svensk Näringsliv med saken att göra, Ulf? Det är ju du själv som tar upp vad näringslivet sagt.

  Och oavsett vilket så har ingen av vare sig Fredrik Reinfeldt, Svensk Näringsliv eller Annie Lööf specificerat just muslimer såsom du försöker påskina ovan!

  😆 😆 😆

 25. Ulf skriver:

  ”Från Graven” trollar vidare.

 26. Från Graven skriver:

  OK, ingen länk, men en redogörelse för varför du tror att det ligger till på det viset. Tack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.