2701: Konstnärliga motgångar/framgångar

En delikat avvägningsfråga huruvida en konstnärliga motgång skall ses som en fördel genom att den tillför kvalitet och kompositionell komplexitet. Länsstyrelsen som alltsedan 1982 med jämna mellanrum kommer upp hur sina källarhålor och levererar batalj. Deras nu framlagda plan är enkel: Man får till ett beträdnadsförbud. Verket förfaller och länsstyrelsen kan verkställa ett borttagande av ett sådant skäl. Någon självklar resa är det inte för även om det finns beträdnadsförbud kan det komma människor till platsen som klättrar runt i en förfallande skulptur. Man skall inte tro att de gör det på egen risk och då blir frågan om länsstyrelsen tar ansvar för eventuella olyckor. En rivning kan knappast åläggas konstnären eller ägaren eftersom länsstyrelsen stängning förorsakat problemen. Ja, det är upplagt för spännande fortsättning!

Nu var det så att jag fick kontakt med en entusiastisk gallerist i Stockholm som inte såg några problem med att göra en utställning med mina verk. Han var t o m benägen att annonsera ut evenemanget i god tid. Här skulle det inte vara några svårigheter sedan vi diskuterat hur säkerhet skulle ordnas. Nåja, ni anar säkert hur det gick. Efter en vecka kom telefonsamtalet: ”Jag måste tyvärr backa med tanke på familj och medarbetare.”

Helt klart att jag har slagit rekord i icke-utställningar som också är utställningar.

Det här inlägget postades i Nimis, Projekt. Bokmärk permalänken.

54 svar på 2701: Konstnärliga motgångar/framgångar

 1. Ulf skriver:

  I pressmeddelandet från Fotografiska museet så nämns också säkerhetsaspekten men betoningen ligger på att rondellhunden inte var den typ av konstverk museets ledning förväntade sig.

  Jag vet inget riksdagsparti som anammat SD:s negativa syn på homosexuella, judar, transsexuella och samer. Inte heller verkar det som om något annat riksdagsparti vill försämra de svenska kvinnornas rätt till abort.
  När det gäller frågor som försvaret och rättsväsendet så är det nog snarast hotet från Ryssland och medias uppblåsta rapportering om brottsligheten i Sverige som gjort att så många riksdagspartier vill ge mer pengar till dessa verksamheter.

  Sverigedemokraterna gillar varken NATO eller EU men vi ser inga krav på en Svexit från övriga riksdagspartier och Sverige samarbetar allt närmare med NATO. Vänstern gillar och för sig ju inte NATO men det beror nog inte på att de vill ta efter Sverigedemokraterna.

 2. Från Graven skriver:

  Eh… media tonar ju ned brottsligheten.

  Ta din medicin nu, Ulf.

 3. Lars Vilks skriver:

  Hela poängen ligger i att det inte var vad museets ledning förväntade sig. Skall konsten bidra med något intressant får det vara något man inte förväntar sig.

 4. Ulf skriver:

  Då är vi överens Lars. Så bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.