2679: Konst och annat

Det där med rapporten om den sjunkande arbetslösheten bland de nykomna. Det var inte riktigt så vilket jag har skrivit om tidigare. Man kan förvånas över att det görs sådana försök att dupera opinionen med direkt falska nyheter (även om det här också faller under ”att luras utan att ljuga”). Nå, generaldirektören för Arbetsförmedlingen får svara på frågor (SVT) och han lyckas dra till med att
”Vårt uppdrag på Arbetsförmedlingen är just att se till att människor antingen väldigt snabbt kommer i jobb, men för vissa andra måste vi jobba med olika insatser, och då är subventionerade anställningar kanske vår effektivaste åtgärd.”
Häri har han alldeles rätt, subventionerade anställningar torde vara det enklaste sättet att ofelbart få ner arbetslösheten. Resten av problematiken blir ”utmaningar”.

I konstvärlden har ArtReview publicerat sin årliga lista över de 100 mäktigaste konstaktörerna. En synnerligen välkänd gallerist, David Zwirner toppar. På andra plats finner man målaren Kerry James Marshall, han har haft en stigande kurva under åtskilliga år. Mera överraskande är att metoo som maktinstitution kommer på tredje plats. Onekligen har metoo starkt påverkat konstvärlden även om skandalerna har varit mer begränsade. (artnet)
Inspiration från metoo leder till lite av varje bland annat krav på historierevision. Picasso och Gauguin lever inte upp till dagens krav vilket en konstnär anser bör uppmärksammas av museerna. (The Art Newspaper)

Det här inlägget postades i om utställningar m m, politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.