2678: Drömmen om demokratins undergång

Medan vi väntar på att Löfven skall inta sin monumentala plats som statsminister är opinionsbildarna igång. Per Wirtén oroar sig för att Kristersson skall ta hem spelet (Expressen). Han måste ha aktivt stöd från SD och då går den svenska demokratin under. Det är väl så att opinionsbildarna måste skriva något och gärna utifrån sitt känsloläge. Wirtén är, som så många andra, besatt av SD. Och därifrån ser han den extrema högerkraften rasa genom Europa. Själv håller han sig till den enkla sammanställningen:
”För att demokratin ska vara hållbar behöver alla medborgare vilja lyssna till olika uppfattningar och väga samman dem; de måste respektera att människor har olika livsåskådningar och vill leva på olika vis; och att man ömsesidigt erkänner varandra.”

Invändningsvis kan man försiktigt antyda att alla olikheter inte är värda att respektera och att allting har sitt pris. När det gäller Sverige kan man lugnt säga att här kommer inte att hända särskilt mycket. Det värsta scenariot för den traditionella politiken är om SD kompromissar sig till att bli ett mera reguljärt konservativt parti vilket torde vara dess målsättning. Då har man förlorat många röster främst beroende på grundläggande strategiska misstag. Några förnyelser i strategin är inte i sikte, känslorna styr. Men som sagt, svenskarna vill inte riktigt på något håll, bara lagom.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

4 svar på 2678: Drömmen om demokratins undergång

 1. Jor-El skriver:

  Själv hoppas jag på extra val innan det tillsätts någon ny regering.
  Inte för att detta kommer att ändra så mycket i styrkeförhållanden mellan dom nu existerande blocken, men en hel del politiker skulle i den processen behöva tydliggöra varför man håller på med politik överhuvudtaget.
  Och så lockar möjligheten för väljarna att skicka ut både MP och L ur Riksdagen, när dom nu endast hänger kvar i ett tunt snöre.

 2. Egon skriver:

  Äsch…
  Nyval?
  varför pajasiera en gång till?
  Resultatet är väl redan klart?
  Ingen kan bilda regering utan SD.
  En miljon röstade på SD.
  Svenska män och kvinnor.
  De som fått nog av Islamimport och Rumänska tiggare.
  De som faktiskt levde i Sverige innan identitetspolitiken slog till.
  Vi var ett hyggligt land då.
  Nu verkar allt mest gå vind för våg.
  FUCK Nya Sverige.
  Ett land som går sönder när minoriteterna kopplar strypgrepp på majoriteten.
  Hälsningar UW.

 3. Jaha Johoansson skriver:

  M (70) +Kd (22) +Sd (62) =154 mandat. Det saknas 21 för att komma till 175. Herr Wirtén kan kanske inte räkna? Det är han inte ensam om.

 4. Per skriver:

  Så här funderar den klockrene kulturrelativisten Per Wirtén:

  ”Fungerande mångkultur
  För att demokratin ska vara hållbar behöver alla medborgare vilja lyssna till olika uppfattningar och väga samman dem; de måste respektera att människor har olika livsåskådningar och vill leva på olika vis; och att man ömsesidigt erkänner varandra.” (…)
  ”Nu gäller det att på liknande vis få vita att retirera från orättvis status och smälta in i myllret.”

  Han föroradar alltså att vi praktiken ska accepera islamiseringen och ”smälta in i myllret” Människor har ju ”olika livsåskådningar”. Vi ska inte vara rädda. Det är bara att acceptera det nya läget! Därmed är Per Wirtén i praktiken en av demokratins dödgrävare. Den som sa det (om andra) var det i själva verket själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.