2676: O Värdegrund!

Nils Karlsson skriver i Dagens Samhälle om det alltid pågående värdegrundsarbetet. Sådant, som Karlsson nämner, alltid tycks sluta med konsultarvoden och karameller.

Frågan är varför värdegrunden har kopplat ett diktatoriskt grepp om stora delar av världen. Går man närmare in på det finner man just ingenting, blott ett retoriskt paternosterverk.

Som alla läsare vet är värdegrunden i konsten kort och koncis: Våld, grymhet och orättvisa.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

11 svar på 2676: O Värdegrund!

 1. interasistmen skriver:

  ”gatukonstnären Dan Park döms till tre månaders fängelse för hets mot folkgrupp”

  härligt med rättvisa nästa LW 🙂

 2. Ateisten skriver:

  Det intressanta är, att i ursprungstexten till FN:s deklaration på engelska står det ”dignity”, alltså ”värdighet”, inte ”värde”. Märkligt hur denna felöversättning har fått leva kvar. Och skapa så svåra motsättningar om hur ”värde” ska tolkas. Många mår illa och vissa får svår frossa. Måste inte Svenska akademien ingripa? Där saknas ju värdegrund vad jag förstår. Eller?

 3. minnesdagen skriver:

  Den märkliga domen mot Dan Park kommenteras av en konstkritiker:
  https://sverigesradio.se/artikel/7086448

  Det känns väldigt mycket åsiktsbrott och att man i princip vill tysta konstnären
  Dan Park. Förresten, det kan vara svårt att stava initialer, eller vem är LW ?

 4. stoppa-flashback skriver:

  In Sweden there is an internet forum, falshback.org. On Flashback.org, hundreds of thousands members write about different cases of crime. There have been posted about 65 million posts on the flasback.org and posted about 10,000 posts each day. It is a lot for a country with 10 million people (Sweden).

  The members guess who are the guilty ones. They print private personal details, social security numbers, residential addresses and much more. Obviously, the members of the flasback.org guess wrong. As a result, the personal information of the wrong persons is printed. Members also write how terrible they are and find lies about them that they are sexually perverted, they are pedophiles, they are killer, etc. The information is often sent to their workplaces.

  The persons exposed to the above lose their jobs, receive no housing, often lose friends and become socially emigrated for the rest of their lives. Many of them ultimately commit suicide.

  Companies are extremely disappointed, so bad that they go bankrupt. Companies can be a good company with several employees, but if they are shown on flasback.org, nobody dares to do business with them. Then it will not take long before their history is over.

  The flasback.org also has other bad posts. For example, pedophiles can discuss how to catch children to be used for the “fun” of the weekend.
  It captures disabled people and postes the photos on the flasback.org to laugh at them together.
  They paint pictures of dead children as clowns and contest which dead clown children are the funniest. The pictures order them from courts of children who have been murdered.
  There is a lot of racism on the flasback.org. They write completely unharmed about people from other countries, they write that people from other countries have low IQ and that they are born criminals.

  Nazis are allowed to write freely on the flasback.org. They expose their obscure propaganda to the forum and participate in racist statements.

  There is much more obscenity going on than the above but the location is not enough to describe everything.

  Thousands of people feel bad at flashback.org. We are many who tried to stop them but nobody cares about us because we are too few. Help us help everyone whose life has been destroyed by flashback.org!

 5. DanTor skriver:

  Dan Park , droppen!

  Händelseförloppet, detta fortgående och frågan för hur lång tid framöver. Nu-varande formella och där D.P är mycket tydlig katalysatorn och drivs vidare av dessas valda system ett system som beskriver sedan x-antal decenier de-dessas informella samtal vi och, – dem.

  Historieberättarna svettandes med sina pennor och ritar minnesanteckningar.
  – Garanterat detta kommer att bli spännande för framtid generation.

 6. Jor-El skriver:

  Härligt förvirrande inslag i Kulturnytt om domarna mot Dan Park, där man mest talar om vad han inte fälldes för. Dan Park är uppenbarligen helt ohanterlig i vår skitnödiga samtid – det går inte ens att beskriva hans brott utan att riskera egen brottslighet. Mårten Arndtzén undslipper sig citatet ”our nigger” (från ett av dom icke dömda verken) vid ett tillfälle för att överhuvudtaget kunna prata om ärendet, men som sagt vad Dan Park faktiskt döms för får man uppenbarligen leta efter på annat håll än Public Service för att få reda på…

 7. Steen Raaschou skriver:

  ”värdegrund” – er det ikke tankevækkende, at det næsten udelukkende er et svensk begreb? En nordmand ville vide, hvad det er, men en dansker forbinder intet med begrebet. Hvorfor?

  ”Värdegrund är ett svenskt och i viss mån norskt begrepp som började användas under 1990-talet i diskussioner kring framför allt ett kollektivs gemensamma etiska grundvalar eller värderingar; exempel på kollektiv är en nation, institution, förening eller folkrörelse. Begreppet kan även ha den vidgade innebörden att syfta på de mest grundläggande principerna inom en politisk ideologi eller religion.”

  https://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4rdegrund

 8. minnesdagen skriver:

  Värdegrund bestäms av varje regim och kan vara vad som helst.

 9. Från Graven skriver:

  Rekommenderas (Ganman & Panshiri om Annie Lööfs ”we don’t agree”):

  https://www.youtube.com/watch?v=yDy9yrddWSE

 10. minnesdagen skriver:

  Apropå domen mot Dan Park.
  Dan Parks bild RAPE BOAT är en travesti på vanliga medias förvridna rapportering.
  En brottsrapportering som var medvetet missvisande, en typ av vitpixling.
  Vitpixling som görs systematiskt, anser inte bara jag, är hets mot folkgrupp (vita).

  Affischeringen av filmen ’Tom Of Finland’ i stockholms T-central strax innan Akilovs terrordåd borde också betraktas som hets mot folkgrupp. De ansvariga för denna bögporraffischering, med i princip enbart vita män avbildade, visste säkert att det finns många som har svårt att acceptera bögporr. Och att sånt inte tolereras i alla kulturer.
  Akilov har själv sagt att syftet med terrordådet var att döda svenska bögar.

  Dan Parks bild RAPE BOAT rasistisk. Men den är gjord som en travesti på en redan befintlig rasistisk kontext i svensk massmedia. En rasistisk travesti på rasism.
  Exakt samma sak gäller ’Hang-on afrofobians’ bilden.

 11. Från Graven skriver:

  ”Hang-on afrophobians” bygger ju på att man måste känna till att det var ett flertal individer – både kvinnor och män – från Kh*dr-klanen som misshandlade och försökte kasta ned småbarnspappan av afrikansk börd från en gångbro.

  Jag tolkar ”aphrophobians” som en markering av den rasism som även finns inom andra kulturer än vår egna.

  Emellertid, diskursen att det finns främlingsfientlighet gentemot afrikaner bland olika invandrargrupperingar är som att svära i den politiskt korrekta kyrkan och tystas därför fullkomligt ned av Sydsvenska dagbladet, Expressen, Aftonbladet, och DN, m.fl.

  Dan Parks satir förlorar sin kontext och uttolkas som ett rasistiskt verk med etniskt vita (de vanliga politiskt korrekta syndabockarna) som avsändare.

  Så länge som etablerade medier fortsätter mörka (tänk sexövergreppen i Kungsträdgården; tänk gruppvåldtäkten på Finlandsfärjan, m.m., m.m.) så kommer Parks alster aldrig att kunna förstås av medel(S)vensson som inte vågar läsa alternativmedia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.