2661: Regeringsformen eller regeringen som form

Det är nära nu. Det stora ögonblicket då den svenska regeringen skall börja bildas på riktigt. Endast ett seriöst alternativ finns vilket vi visste från början. Läget är dock besvärligt och medan vi väntar på nästa plats kan tiden fyllas ut med politiskt arbete på högsta nivå: sondera regeringsmöjligheter.

Olyckskorparna kraxade om ett ödesval men att det blir så spännande kunde man inte tro. Och istället pekar allt på historiens återkomst: Stefan Löfven II. Marx menade att en historisk återkomst blir en fars och har vi tur hamnar vi där. Förutsättningarna är goda. Löfven bildar regering och lägger fram sin budget. Underförstått: Rösta på mig eller följ SD. Det borde fungera och då har det kaotiska valet och en impopulär statsminister lett fram till Same as it ever was. Den minimalistestetiska lösningen.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

1 svar på 2661: Regeringsformen eller regeringen som form

 1. minnesdagen skriver:

  Apropå politik, fars och återkomst.
  Ibland finns det mynt med två sidor som är närmast identiska.
  Jag kom att tänka på det när jag såg en nyhet om ’amerikanska motståndsrörelsen’, som påminner om NMR. Dom har en symbol som är samma som breiviks knutna näve, den vänsterextrema varianten på sieg heil. Och färgen är röd.
  Istället för ’White power’ är det ’People power’.

  ”The organization will hold a “Resistance Training” town hall meeting in Miami. The event will also launch a new platform for the organization called “People Power.” The ACLU will livestream that launch event and the training to communities across the country”
  https://www.memphisflyer.com/NewsBlog/archives/2017/03/10/meet-the-resistance-aclu-hosts-resistance-training-saturday

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.